Guide: På vinbar i København
Der er intet som at kunne læne sig tilbage i stolen med en skønt glas vin. Lidt snacks på bordet og en god flaske vin (eller et par stykker) og du kan nyde en fantastisk eftermiddag eller aften med dit selskab. Derfor har vi udvalgt vinbarer som er et besøg værd – og kender du ikke så meget til vin, så behøver du ikke at bekymre dig. En god vinbar har noget til alle, om du er connoisseur eller blot vil nyde en stund med dine venner i hyggelige omgivelser.
Her giver vi dig 5 gode vinbarer i København, som er besøget værd.
Gotland
Gotland er en lokal vinbar på et hjørne af Østerbrogade. Der er en uformel og hyggeligt atmosfære, hvor du med det samme føler dig velkommen og får lyst til at slå dig ned og nyde et glas vin. De har et udeområde, hvor man kan nyde aftensolen, men baren byder også på en skjult kælder, som er inrettet i samme vintagestil som overetagen. Ud over vin byder stedet også på danske håndmadder til frokost samt charcuterie, ost og andre specialiteter, som serveres hele dagen lang. Prismæssigt er der noget for enhver.

Hvor: Østerbrogade 224, 2100 København Ø
R vinbar
Ved Kongens Have ligger veletablerede R Vinbar, som siden 2008 har budt på vin i afslappede, uformelle rammer, væk fra vin-snobberi. Her finder man 35 forskellige vine på glas, så der er altid mange vine at prøve. Baren er forbundet til den anerkendte restaurant Restaurationen af Bo Jacobsen, så du er sikker på, at maden er i orden, om du spiser i vinbaren eller smutter 10 meter hen ad gaden til Restaurationen.

Hvor: Gl. Mønt 14, 1117 København K
Vinhanen
Både på Nørrebro og Vesterbro finder du Vinhanen. Deres motto er “Vin til folket” og sikke unikt og folkeligt det er. Vinen her bliver nemlig tappet på haner og kommer fra små og mellemstore vinbønder i Europa. Vinene er økologiske, biodynamiske eller naturvine, og alle disse vine kan købes på glas, flaske eller to-go, hvor de altså tapper vinen til dig. Her bliver du også budt på mad, for eksempel kan du af varme retter få Daube eller Tagine, og af kolde retter byder de på lækre tallerkener med ost og charcuterie. Mandler og oliven er der selvfølgelig også massevis af til de lækre glas vin.

Hvor: Baggesensgade 13, 2200 København N & Enghavevej 24, 1770 København V
Ancestrale
Ancestrale er en vinbar styret af tre drenge med en fælles kæmpe passion for vin, mad og service. Filosofien er fornuft, så alle kan være med både kender som begynder. Hver eftermiddag byder drengene på en ‘eftermiddagssmager’, som er tre glas vin til 100 kroner. Maden her er enkle retter, fem styks for at være præcis, som passer efter sæson og med friske råvarer.

Hvor: Oehlenschlægersgade 12 st. th., 1663 København V
Paté Paté
Paté Paté er en restaurant og vinbar i Kødbyen – faktisk den ældste restaurant i Kødbyen. Her finder du god jazz i højtalerne samt rå, rustikke rammer. Vinene er fra egen import og selv om der er virkelig mange forskellige vine, så er de kyndige tjenere klar til at guide dig igennem det, så I sammen kan finde en vin til dig og dine behov. Stedet serverer både morgenmad, frokost og aftensmad. Maden er inspireret af Spanien, Mellemøsten, Nordafrika og Frankrig, så man kan komme ud på en fantastisk gastronomisk rejse mens man nyder et godt glas vin (eller flere).

Hvor: Slagterboderne 1, 1716 København V