Romantisk date – hendes og hans version

Mette og Lars fra tipKBH kommer her med hendes og hans bud på hvordan fem forskellige dates kan løbe af stablen, så man kan være romantisk alle 365 dage om året.

Den spisende date

Gode spisesteder i byen som byder på god mad, venlig betjening og intim stemning.

Mette: Jeg er fan af Bæst på Nørrebro. Her har jeg fået en af de bedste pizza nogensinde: nemlig den med artiskokker, tørrede oliven, frisk chili og hjemmelavet (!) bøffelmozzarella. Den dunkle belysning og tomandsborde gør Bæst til et godt datested.

Lars: En personlig favorit, som ikke mange kender til, er Oliver and the Black Circus i Teglgårdsstræde i indre by. De mørke lokaler og en laid-back stemning giver god grobund for en hyggelig og småromantisk aften. Maden er af høj standard og humøret hos tjenerne er med til at gøre det til en af mine klare favoritter. Samtidig er indretningen med til at gøre stedet enormt specielt og hvis du ikke har været forbi endnu, så er valentines day en rigtig god anledning.

Den drikkende date

København har masser af gode cocktailsteder. Her får du to bud til dig og din udkårne.

Mette: 1656 ligger på Vesterbro og kan være svært at spotte grundet dens kulsorte facade. Indenfor er der næsten lige så mørkt som facaden. I en meget dunkel belysning og store bløde møbler kan du få gode og anderledes drinks fx med figen og med lakrids.

Lars: København har tonsvis af muligheder når det kommer til at få en god cocktail, så jeg vil faktisk gerne komme med lidt mere end ét bud. Hvis det handler om at drikke din date fuld, men samtidig få kvalitetscocktails, så er Zefside eller Madam Chu’s på min top 10. Hvis det derimod handler om at imponere kan den lille, intime og nyåbnede cocktailbar på MASH Penthouse benyttes. Her kan man nyde udsigten mens man sipper en god whisky.

Den sjove date

At lave noget sjovt sammen er altid en god måde at lære hinanden (bedre) at kende. Det kan være alt fra en dansetime, til stand-up eller et kajakkursus.

Mette: Mange dates kunne godt friskes op med et grin. Comedy Zoo er et klassisk sted til at se både ukendte og kendte komikere. Kig i programmet og find den komiker, som passer til jer. Jeg vil dog fraråde, at I sætter jer på de tre forreste rækker, med mindre I er klar til at blive inddraget i showet.

Lars: Hvis det skal være lidt anderledes kan Mystery Room være en god idé. Her bliver samarbejde og intelligens sat på prøve når man skal forsøge at undslippe et rum ved hjælp af gåder.

Den kulturelle date

En tur på museum og udstilling sætter tankerne og samtalen i gang.

Mette: Jeg er ikke meget til de typiske museer, men synes at Louisiana gør det godt. Der er både fotografier, malerier, skulpturer og slet ikke for at glemme deres grafiske udstillinger. Teknisk set ligger det ikke i København, men togturen derop og placeringen ved vandet kan gøre daten til en lille udflugt.

Lars: Hop på jernhesten og cykl en tur rundt i hovedstaden som turist i egen by. Kør forbi Den lille Havfrue, Amalienborg, Christiansborg, Christiania og Amager Strandpark. Pak jer godt ind, medbring varm kakao og nyd den friske luft.

Den afslappede date

Hvis I foretrækker at flade ud på sofaen, men alligevel gerne vil ud, så har vi også et godt bud til hvor.

Mette: Empire er nok den bedste bif i København. Den fungerer fin som en hyggelig café indtil ens film vises. De har et godt udvalg af nye film og deres slikudvalg er lækkert. Hvis det er lidt for dyrt så smut forbi Palmen på Elmegade inden da.

Lars: Tag en tur i Planetariet og se en af de mange spændende film de viser eller besøg den Blå Planet hvor i kan slentre rundt blandt fisk og farver lige så længe i har lyst.

God fornøjelse!

Læs mere om at date i København

I samme kategori

dali-1272141_640
ice
fars-1
Spisesteder nye

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

sharefood-930x620
hellovintage
teatermuseet-2

Forsiden netop nu

jp-lockwood-x8wPMDqUH2w-unsplash
093ec459-4ee5-4b24-8d9e-7057eb1b60d0
cover-1468234847176-28606331216a
gokart
dali-1272141_640
ice
fars-1
April-K-benhavn

Mest læste

Det sker i København

cover-1468234847176-28606331216a
dali-1272141_640
April-K-benhavn
Påskefrokost i København

Mad og drikke

ice
fars-1
Spisesteder nye
Påskefrokost i København

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides