De 3 bedste keramikskoler i København

Drømmer du selv om at give dig i kast med keramikken, er København et mekka for gode keramikskoler. Her kan du finde alt fra drejeteknikker til skulpturer. Ud over at give dit hjem et hyggeligt og mere rustikt vibe, så kan det også være utrolig afstressende at selv få lov til at forme leret til nye kaffekopper eller vaser.

Keramik-trenden synes blot at vokse og vokse. Ser man i boligmagasinerne og butiksvinduerne i indre by, indtager keramikken en førsteplacering på hylderne af interiør. Men kærligheden til keramik har også taget en drejning de seneste år, væk fra de masseproducerede Kählervaser til et mere råt og personligt look.

Læs også: Den bedste guide til brunch i København

Vil du prøve kræfter med keramikformning? Så bliv klogere på Københavns 3 eksklusive keramikskoler og find dit næste keramikhold:

Yonobi

1. Yonobi Studios – Ny Kongensgade i indre København

I det centrale København finder du keramik studie YŌNOBI i Ny Kongensgade 11. YŌNOBI stammer som udtryk fra Japan, hvor det betyder, at dyrke skønheden i det uperfekte. På skolen finder du alt fra drejekurser til skulpturering at større kunstværker – hvis du har mod på det.

I undervisningen får du et grundlæggende kendskab til formning af leret, så du kan skabe dine egne mesterværker. Du lærer om lerets egenskaber i de forskellige stadier fra hjuldrejning, tilskæring og glasering. Der er kurser både for nybegyndere og let øvede, og undervisningen sker både på dansk og engelsk.

Mangler du inspiration til din keramik, kan du altid tage forbi keramikbutikken i Løvstræde, hvor YŌNOBI forhandler unik keramik af kunstnere fra hele verden.

Du booker dine keramik hold her

Viktoria Ceramic Studio CPH

2. Viktoria Ceramic Studio Cph – Keramik på Vesterbro

Kombinationen af keramikstudie og butik gør sig også gældende hos keramik studiet på Vesterbro, Viktoria Ceramic Studio CPH, som med keramikskolen, Clayart tilbyder keramikkurser på dansk og engelsk. Kurset sætter stor værdi i hver elevs personlige udvikling.

Er du klar på at eksperimentere med materialer, får du også muligheden for at arbejde med dobbelte og tredobbelt glasering af dit færdigbrændte ler. Skolen tilbyder også faglig vejledning i keramikkens historie med fokus på både danske og internationale kunstnere.

Du kan booke dit næste kursus her.

Tortus ceramic

3. Tortus Copenhagen – Kompagnistræde

Hvad er mere inspirerende end at lave keramik i et gammelt københavnsk setting med udsigt til natur. Hos Tortus Copenhagen i Kompagnistræde 23 ved Christiansborg Slot finder du et verdenskendt keramikstudie i ægte københavner-idylliske omgivelser.

Læs også: Oplev de bedste gallerier i København

Studiet tilbyder weekend hold, hvor du både kan booke for en enkelt dag eller hele weekenden. Men skynd dig – Tortus’ gode omdømmer betyder også, at holdene hurtigt bliver fyldt op mange uger på forhånd. Lær at mestre drejeskiven med et hyggeligt weekendkursus i keramikformning.

Du kan læse mere og booke kurset her.

Husk du også altid kan læse meget mere om mulighederne i København her på siden. Følg blandet andet med i, hvad der sker i København netop nu på vores side: “Det sker i KBH“.

I samme kategori

champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

lagkagehuset-1
IMG_9581
144A1538-1400x840-2
blev-aldrig-brugt

Forsiden netop nu

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver

Mest læste

Det sker i København

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides