Kulturnatten 2019: 5 udvalgte oplevelser på Frederiksberg

Når Kulturnatten løber af stablen fredag den 11. oktober 2019, er det muligt at besøge mere end 250 museer, biblioteker, ministerier, kirker og pladser rundt om i København og på Frederiksberg. Kulturbegivenheden giver dig altså rig mulighed for at få et spændende indblik i både det kendte og mindre kendte kulturliv, som hovedstaden byder på. Erfaringsmæssigt kan det være svært at nå det hele på denne ene aften – vi har derfor udvalgt fem begivenheder, du kan opleve til Kulturnatten 2019, hvis du befinder dig på Frederiksberg.

Køb dit kulturpas for 95 kr. på Kulturnattens hjemmeside, S-togstationer, i 7-Eleven-butikker i hovedstadsområdet og på biblioteker eller kulturinstitutioner i København og på Frederiksberg.

Kulturpasset giver fri adgang til alle Kulturnattens arrangementer samt gratis transport i hovedstadsområdet fra kl. 17-05.

Lys og lyd i Københavns Zoo

Begynd din kulturnat på Frederiksberg med at besøge dyrerene efter lukketid i Københavns Zoo. Her kan du samtidig nyde dit aftenmåltid i en af Zoomarkedets mange madboder eller hos nogle af Zoos restauranter og caféer.

Aftenens fokus er på lys, lyd og opdagelser – og pandaanlægget tegnet af Bjarke Ingels Group og Schønherr Landskabsarkitekter skulle efter sigende være et besøg værd efter mørkets frembrud.

Hvor: Zoologisk Have, Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg.

Hvornår: Kl. 18-00.

Læs hele programmet her

Smagsprøver på Frederiksberg Slot

Under overskriften ’Feltpræsten og soldaten’ åbner Hærens Officersskole og Folkekirken på Frederiksberg igen i år dørene til en oplevelsesrig Kulturnat på Frederiksberg Slot.

Aftenen byder på gudstjenester udendørs på slottes flagbalkon, samtaler mellem feltpræster og veteraner, rundvisning på slottet, mulighed for at se militære køretøjer i slotsgården samt smagsprøver på de udsendtes feltrationer. Endelig er det også her muligt at nyde et aftenmåltid i Frederiksberg Slots kantine til gode priser.

Hvor: Frederiksberg Slot, Roskildevej 28A, 2000 Frederiksberg.

Hvornår: Kl. 18-23.45.

Læs hele programmet her

Cisternerne – en anderledes underjordisk verden

Kom med under Søndermarkens plæne og besøg en anderledes underjordisk verden. Cisternerne ligger skjult under jorden og var oprindeligt et vandreservoir, der forsynede hovedstadens borgere med rent drikkevand fra 1859-1933.

I dag fungerer Cisternerne som kunsthal, og til Kulturnatten kan du opleve, hvordan kunsterkollektivet SUPERFLEX har omdannet og oversvømmet de underjordiske sale og skabt et scenarie, som illustrerer, hvordan klimaforandringerne har ændret samfundet.

Hvor: Cisternerne, Søndermarken, 2000 Frederiksberg.

Hvornår: Kl. 18-00.

Læs hele programmer her

Biblioteket Frederiksberg – et lys i mørket

Besøg Biblioteket Frederiksberg til Kulturnatten og oplev en anderledes tur på biblioteket. Med efterårsaftenenes sorte tæppe som kulisse kan du opleve og udforske lyset og mørket.

Gå på opdagelse i det mørklagte bibliotek og oplev udfordrende videokunst, tegn lysende selfies, leg med green screen’en, eksperimentér med black-out-poetry og find ud af, om litteraturen kan spises.

Hvor: Hovedbiblioteket, Falkoner Plads 3, 2000 Frederiksberg.

Hvornår: Kl. 18-00.

Læs hele programmet her

En rytmisk aften i Københavns Frikirke

Til Kulturnatten kan du træde ind i en rytmisk og swingende aften i Københavns Frikirke.

Gospelorganisationen ’Vild med gospel’ gæster denne aften kirken med sine tre kor, hvor du kan opleve ’Junior Gospel Singers’ kl. 19.00, ’Copenhagen Gospel Singers’ kl. 20.00 og ’True Gospel Singers’ kl. 21.00.

Hvor? Københavns Frikirke, Filippavej 3, 1928 Frederiksberg C.

Hvornår? Kl. 18-22.

Læs programmet her

Klik her for at læse tipKBH’s overblik over Kulturnatten 2019.

I samme kategori

champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Poolen i Spectrum Wellness i København
lagkagehuset-1
Design uden navn

Forsiden netop nu

Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1
gro-1

Mest læste

Det sker i København

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides