Kulturhavn er et koncept, som skal give sine besøgende mulighed for at opleve Københavns smukke havnekvarterer på en ny måde. I år løber havnefestivalen af stablen den første weekend i august.

Siden 2001 har Kulturhavn eksisteret som en havnefestival finansieret af Københavns Kommune. Konceptet har til opgave, at vise de fantastiske havneområder i København frem.  I år vil festivalen finde sted fra den 7.-9. august.  Visionen bag Kulturhavn er, at inspirere gæsterne til udforskning af havneområderne, hvor der er mulighed for selv at deltage i de mange aktiviteter.  Igen i år er festivalen gratis og åben for alle, som har lyst til at opleve alt fra havnens hemmelige historier til musik, dans og vandsport.

Læs også: På vinbar i København

Aktiviteter og områder til Kulturhavn

Havnefestivalen byder på masser af spændende oplevelser for folk i alle aldre.  I 2014 bød festivalen på mere end 250 gratis aktiviteter på de 9 festivalområder fordelt i Københavns Havn (program for 2015 bliver først offentliggjort 2. juni).

Læs også: Den ultimative burger i København

Havnefestivalen vokser

I år er det 15. gang at Københavns Havn åbner op for havnefestivalen.  Siden 2001 er antallet af både besøgende og aktiviteter steget stødt, men særligt i 2012 eksploderede væksten. På baggrund af den stigende interesse for arrangementet blev Kulturhavn udvidet til hele 6 nye festivalområder.

I 2013 blev alle rekorder slået, da man havde et besøgstal på over 110.000 gæster. Det var netop her, at Kulturhavn for alvor slog igennem som Danmarks største havnebegivenhed.  Sidste år blev igen en succes, hvor man åbnede 3 nye områder; Papirøen, Arsenaløen og Valby.

Læs mere her.