Skagensmaler Anna Ancher i København

Anna Ancher er en af de kendte Skagensmalere, og der er sjældent lavet så stor en udstilling med hendes værker – hele 184 værker er lige nu samlet på Statens Museum for Kunst i København. Udstillingen blev lukket grundet coronasituationen, men vender nu tilbage.

Velkommen hjem

Arkitekturen i udstillingen med Anna Anchers værker er bygget op som et hjem, ligesom Anna Anchers malerier også tit foregår i hjem med lys gennem vinduer. Du kan derfor kigge gennem ‘vinduerne’ videre til næste rum, og du går rundt fra rum til rum. Hvert rum har et tema, og udstillingen er således ikke kronologisk opbygget. Derfor kan du også se flere malerier hænge ved siden af hinanden, som har et motiv, der minder om hinanden, men som er malet med mange års mellemrum. Det giver mulighed for at se udviklingen i Anna Anchers stil gennem årene.

Skagensmalernes lys

Skagensmalerne samles blandt andet i Skagen og maler deres billeder der, fordi det siges, at der er et særligt lys i Skagen. Det bliver tydeligt i mange af Anna Anchers malerier, hvor lyset fra vinduet spejler sig på væggen. Man kan nærmest forestille sig solen skinne lige ved siden af sig og spejle sig i maleriet, som om der var glas på maleriet. Det ER virkelig noget helt særligt, det lys fra Skagen!

På billedet ovenover ser man flere mennesker samlet, men ikke et eneste af dem kigger hen mod os – det er meget kendt, at Anna Ancher sjældent malede portrætter, der gav mulighed for øjenkontakt. Til højre er familien samlet om at plukke fugle, og netop fællesskabet er også et tema, der skildres i Anna Anchers malerier. Til venstre er lyset fra vinduet tydeligt at se, og det er kun smukkere i virkeligheden!

Hvis du er blevet nysgerrig…

… Kan vi godt forstå det! Det er virkelig en fin udstilling, og også en ret enestående en af slagsen, som Statens Museum for Kunst har fået stablet på benene i samarbejde med Skagens Kunstmuseum, der ejer størstedelen af værkerne. Hvis du har spørgsmål om udstillingen eller værkerne, efter du har set udstillingen, kan du stille dit spørgsmål på museet som vist på billedet oven for – vi synes, at det er en fed måde at inddrage gæsterne på! Udstillingen er åben 4. november til og med 31. januar 2021 på Statens Museum for Kunst, der ligger et par minutters gang fra Nørreport Station. Det koster 95 kroner for entrébillet til museet hvis du er under 27 år, og 120 kroner hvis du er over 26 år. Børn er gratis at have med. Hvis du vil læse mere om udstillingen kan du se mere lige her.

I samme kategori

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

Padel-tennis-bat-test-54-
144A1538-1400x840-2
Aire-1
microphone-3989881_1920

Forsiden netop nu

Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1
gro-1

Mest læste

Det sker i København

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides