Venskab og hjertevarme danser ballet

Balletforestillingen om H. C. Andersens eventyr Snedronningen spiller i øjeblikket i Tivolis koncertsal. Vi har været inde og se forestillingen, og du kan godt glæde dig!

Kæmp for alt, du har kært

Kan du huske det – lidt uhyggelige – eventyr om Snedronningen? Om splinten i Kays øje, hvor Snedronningen kidnapper ham, og om hans modige ven Gerda, der går meget igennem for at redde sin ven. Men eventyret er også andet end uhyggeligt – det er et hjertevarmt eventyr, hvor historien om, hvad man vil ofre for et venskab, også fylder.

De smukke kostumer til forestillingen er lavet af Dronning Margrethe II, som tidligere har stået bag flere forestillinger i Tivoli. Nanna Øland Fabricius – også kendt som kunstneren Oh Land – har lavet musikken, og Yuri Possokhov har lavet de æstetiske dansetrin i koreografien og iscenesættelsen. Med den smukke musik kan man med det samme mærke stemningsskift, og som tilskuer kan man fornemme, hvordan koreografen har tænkt sine trin i fortællingen ved at lytte til musikken.

Balletten er en julefortælling, men ikke i klassisk forstand. Venskabet og kærligheden minder en om, at man skal være taknemmelig for det man har – men at man også skal kæmpe, hvis man kan hjælpe en ven i nød, ligesom Gerda gør. Selv var jeg ikke klar over, at ballet kunne fortælle så fin en historie, men det kan det virkelig!

Forestillingen spiller helt frem til den 29. december i Tivolis koncertsal. Billetter til forestillingen kan købes lige her – glem ikke, at entré til Jul i Tivoli er med i prisen, så I kan komme i god tid og få det hele med.

Vil du have flere tips til december? Vi har lavet en guide med decemberoplevelser, som du kan finde lige her!

I samme kategori

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

light
VesterbroStreetpartyHeader-01
Poolen i Spectrum Wellness i København
Padel-tennis-bat-test-54-

Forsiden netop nu

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver

Mest læste

Det sker i København

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides