Første måned af første semester er overstået. Du er måske lige flyttet til København, og lever nu livet som udeboende studerende, hvor det kan blive knapt med pengene sidst på måneden. Så skal du læse med – måske kan denne artikel hjælpe dig med at få pengene til at række til hele måneden.

Kaffe skal der til

For at lade batterierne op til mandag morgen, har du brug for kaffe. Faktisk også onsdag eftermiddag. Okay, indrøm lige, at du godt kunne bruge kaffe i drop? Men bruger du en halvtredser om dagen på kaffe, så kunne du ligeså godt købe den dér lækre taske, der taler til dig i butiksvinduet. Derfor skal du gå ned ad sidegaderne fra Nørreport station eller Storkespringvandet – oftest er kaffen både billigere og bedre. På Paludans Bogcafé i Fiolstræde kan du frem til klokken 10:30 få alle specialkaffer til en tyver, og læse en god bog samtidig. Så bliver du både klogere og får energi til dagen i ét hug – smart!

“I det mindste har jeg en seng”

Når du lige er flyttet hertil, mangler du sandsynligvis møbler, og så er det lettest at tage i IKEA. MEN! København er fyldt med genbrugsbutikker, hvor du nemt kan finde lækre retro møbler, lamper og dimser. Så bliver dit værelse eller lejlighed mere personlig, og du slipper for at ringe til din far for at bede om hjælp med at forstå IKEA’s samlevejledninger. Win-win! Et godt tip kunne i øvrigt være Retromania ved Nørrebros Runddel.

Tag cyklen – men pas lige på!

Kommer du fra en mindre by, vil du blive chokeret over antallet af cyklister i København. Ved nærmere eftertanke vil du nok blive chokeret uanset hvor du kommer fra. Der er rigtig mange gode cykelstier i København, og derfor er det også dejlig nemt at komme rundt på cykel. Du skal dog være opmærksom på, at nogle af cyklisterne ofte har helt vildt travlt – og derfor er det en god idé at huske cykelhjelmen. Og ja, dit hår sidder grimt bagefter, men du er nok den eneste, der lægger mærke til det. Du sparer både penge og tid ved at tage cyklen, da der oftest er lange bilkøer i København. Igen, win-win!

Tasken i butiksruden der kalder…

For at komme tilbage til det med nye ting, så kunne du da godt lige bruge noget nyt tøj, men egentlig har du ikke råd til det. Så skal du tage på loppemarkeder, hvor du stort set hver weekend året rundt kan finde et i nærheden af dig. Et godt tip kunne være Veras Market som klart er et besøg værd, hvis du alligevel er på Nørrebro!

Sidst men ikke mindst…

…Kunne du som tilflytter til København måske godt bruge et overblik. Så skal du tage et smut til Christiansborg, hvor du helt gratis kan komme op i Tårnet, hvor der er udsigt over hele København. Så kan du fra fugleperspektiv danne dig et overblik over København, som du helt sikkert har mistet, når du kommer ned igen. Men det er besøget værd!

Læs også vores artikel om studierabatter og tilbud i København.