København ligger ikke på den lade side, når det kommer til steder at spise stegt flæsk. Tværtimod er det super nemt at finde en restaurant, der serverer den danske nationalret. Her får du en guide over fem steder – plus det løse – der er værd at besøge.

Restaurant Klubben – klassisk Vesterbro

Når man taler stegt flæsk, kan man ikke komme udenom Restaurant Klubben, der vel nærmest kan betegnes som kongerne af stegt flæsk i København. Restauranten slår sig op på at servere god gammeldags dansk mad, og jeg er enig, men samtidig ikke et sekund i tvivl om, at stegt flæsk er Klubbens guldgruppe. Maden serveres af tjenere, der nok vil betegnes som ældre end gennemsnittet i København, hvilket kun bidrager til stedets Vesterbrocharme. I forlængelse af Klubben ligger Tove Ditlevsens Mindehave, hvor man kan sidde gemt væk fra Københavnerracet.

Vesterbro
Klubben ligger på Enghavevej 4-6.

Pris
Ad libitum for 169 kr.

Se Restaurant Klubbens hjemmeside og menu her

Nyboders Køkken – spis her, eller tag med hjem

Tæt på Nyboder og den populære bodega Borgerkroen ligger Nyboders Køkken. Her laver de danske klassikere i ligeså klassiske og hyggelige lokaler. For at komme på denne liste, har køkkenet naturligvis også stegt flæsk på menuen. På Nyboders Køkken kæler de for detaljen på menukortet, hvor de kalder måltidet “nænsomt stegt flæsk, kartofler med skræl, rødbeder og gammeldags persillesovs”. Og det er bestemt også lækkert. Om det er mere lækkert end listens andre restauranter, vil jeg ikke gøre mig til dommer over, men godt er det.

Restauranten adskiller sig ved også at tilbyde stegt flæsk ud af huset. Så skal du have gæster og vil slippe for lugten af gris i gardinerne, eller kan du bare rigtig godt lide flæsk i egne rammer, er Nyboders Køkken et godt bud på løsningen.

København K
Du finder køkkenet i Borgergade 134.

Pris
Ad libitum for 185 kr.
Ud af huset for 128 kr.

Se Nyboders Køkkens hjemmeside og menu her

Søpromenaden – dansk menu med rødternede duge

Gammeldags dansk stemning, rødternede duge, høflige, ældre tjenere og et ældre klientel. Det er nogenlunde nøgleordene for Søpromenaden. Menukortet har alt, hvad hjertet begærer af gammeldags dansk mad, men vi har selvfølgelig fokus på steg flæsk. Her får du stegt flæsk ad libitum, med kartofler og persillesovs til den fine pris af 155 kroner.

På hjørnet af Sortedamssøen, i Østerbrogade enden, ligger Søpromenaden. Jeg kan klart anbefale at man tager en omgang stegt flæsk, og derefter bevæger sig over på nabocafén (Den Franske Café) og får en aftendrink.

Østerbro
Sortedamssøen

Pris
155 kr. ad libitum

Se Søpromandens hjemmeside og menu her

Guldkroen – “Den nye dreng i klassen”

Umut og Frank fra Guldkroen skal selvfølgelig nævnes i den her sammenhæng. De har på rekordtid etableret sig som et godt navn på den Københavnske scene for god gammeldags dansk mad!!

Guldkroen er en dansk kro, som serverer klassiske danske retter i traditionelle rammer. Her serverer vi mad med masser af kartofler og sovs uden at spare på smør og fløde. Vi er her fordi vi elsker gammeldags solid dansk mad som er lavet fra bunden og med stor omhu, lige efter bogen med kvalitetsråvarer, respekt og kærlighed til den danske madkultur.
Stemningen er personlig og nærværende og servicen uformel. Guldkroen er hjemsted for mange hyggelige stunder i familie og venners lag og samlingssted for de lokale.

Nørrebro
Fredensgade 11a

Pris
195 kr. for en portion. Men man kan også kaste sig ud i en omgang herreflæsk til 295 kr.

Hver søndag har de i øvrigt stegt flæsk ad libitum kl. 17.00-21.00 for kun 195 kr. pr. næse.

Se Guldkroens hjemmeside og menu her

Tre hurtige klassikere

Ud over de seks steder kan du også finde stegt flæsk hos:

  1. Frk. Barners Kælder
  2. Københavner Cafeen
  3. Rio Bravo

Velbekomme!