5 måder at nyde sensommer på

Du lunefulde danske sensommer. Hele juni og juli er vi blevet snydt for sol og varme. Og nu hvor vi skal tilbage på skolebænken eller arbejde, så kommer varmen selvfølgelig. Så her får du nogle måder, hvorpå du kan nyde de sidste dyrebare solstråler.

Vin i sensommer solen

1. Riga-boden: På indre Vesterbro imellem Istedgade og Sønder Boulevard ved en kirke (!) finder du udendørsbaren Riga. Under de kulørte lamper kan du få vin i dets tre nuancer: hvid, rød og rosé til 40 kr. glasset. De serverer også lettere anretninger og tapas. På lune dage kan man nemt bruge hele aftenen her, mens livet passerer på Litauens Plads. De har kun åben hvis vejret passer, så hold øje med deres Facebook side.

2. Elmegade: I den snoede gade på Nørrebro kan du sidde på bænke på gaden mens du spiser vietnamesisk Banh Mi, drikker kaffe, vin eller øl, mens cyklisterne cruiser igennem gaden. Her går livet lidt langsommere – nok i håb om at sommeren varer lidt længere.

Grønne perler i byen

3. Bibliotekshaven: Denne lille grøn oase er godt gemt væk; klemt ind imellem Christiansborg og Det Kongelige Bibliotek. Modsat andre grønne steder i byen, så er der ikke særlig mange mennesker i Bibliotekshaven. Derfor kan du virkelig sidde og slikke sol i ro og fred og nyde lyden af springvandet. Du kan også gøre den til en del af en gåtur fx fra Christiansborg over til Den Sorte Diamant og videre med vandbussen til Islands Brygge.

4. Den grønne sti: Tag hele cykelturen fra Valby igennem Frederiksberg til Nørrebro. Du får set en helt anden og grønnere side af byen. Mange københavnere bruger den som en smutvej til og fra arbejde, men den er undervurderet som en sightseeingsrute. Man kommer forbi kolonihaver med roser og kører over fede cykelbroer.

En billig kop kaffe til en klassisk gåtur

5. Kaffix: Her får du alt for 12 kr. Cappuccinoen, kagen og sandwichen; det koster kun 12 kr. Det er et forfriskende modspil til de københavnske priser uden at gå på kompromis med kvaliteten. Og som et plus så ligger Kaffix lige ved søerne, som er en københavnsk sommer-klassiker. Så få iskaffen to-go og gå en tur.

I samme kategori

gaza
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
Design uden navn

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

gaza
Tinder

Forsiden netop nu

gaza
arbejderm
smk
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
fitness 2
chamoi
VesterbroStreetpartyHeader-01

Mest læste

Det sker i København

smk
VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København

Mad og drikke

gaza
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
Design uden navn

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides