6 nye spisesteder, du skal kende i København

Den københavnske restaurantscene er i konstant udvikling, og det kan være svært at følge med i, hvilke restauranter der åbner hvor og hvornår. Og selvom byen også bugner af gamle klassikere, så er der altså nogle af de nye spisesteder, som virkelig er værd at prøve. Vi har samlet 6 nye spisesteder, som du absolut skal kende.

 

Læs også: 20 spændende begivenheder i 2023.

 

La Bodega – sydeuropæisk stemning

Fredag d. 10. marts åbnede La Bodega, som er det nyeste skud på Madklubben-stammen. Restauranten henter sin inspiration fra det sydlige Europa, hvor den sydeuropæiske varme, de simple retter og de gode vine er i højsædet. Det er det erfarne team bag Madklubbens restaurant Bazaar, som står bag åbningen af La Bodega, og de fortæller, at det skal være et sted, hvor der altid er god stemning og plads til en ekstra gæst. På menukortet finder du blandt andet oksekæber, jomfruhummer og helleflynder, og så kan du naturligvis slukke tørsten med lækre sydeuropæisk inspirerede cocktails.

Adresse: Vesterbrogade 55A, 1620 København V
Læs mere om restauranten her.

 

Foto: La Bodegas Instagram

 

Palazzo Diner – byens nye og moderne diner

I slutningen af januar fik København en ny, amerikansk diner. Dineren serverer både lækker amerikansk comfort food, men har også et udvalg af sundere retter. De anbefaler selv deres vafler, som både kan fås med cream cheese og laks, palmekål og spejlæg og med fried chicken. Palazzo Diner er placeret midt på Axeltorv, men adskiller sig fra mange af de andre nærliggende spisesteder ved at have en ambition om at blive et stamsted for de lokale københavnere. I underetagen af dineren finder du et festlokale med lysloft, karaokeanlæg og glasmursten – og her kan du både nyde en drink med dine venner før en bytur, eller du kan få hjælp til at arrangere et brag af en fest.

Adresse: Axeltorv 6, 1609 København
Læs mere om restauranten her.

 

Foto: Palace Diners hjemmeside

Diamond slice – New Yorker-style pizza

Hvis du går og drømmer dig tilbage til ægte New Yorker-snaskede pizzaer, men ikke nødvendigvis har tid eller råd til en tur til New York, så er Diamond Slice spisestedet, der kommer dig til undsætning. Stedet er stiftet af Alex Dadzis, Jan Kopacz og Kristopher Schram, der kender hinanden fra deres tid på Bæst. De tre mænd fik idéen til Diamond Slice, da de var enige om, at der manglede et sted, hvor man kunne spise en pizzaslice i rigtig New Yorker-stil. Selvom de greasy pizzaslices henter sin inspiration fra New York, har de et københavnsk twist: Bundene er nemlig lavet på surdej.

Udover pizza, kan du både nyde en lækker forret og en drink til maden.

Adresse: Blågårdsgade 27, 2200 København N
Læs mere om restauranten her.

 

Spisesteder nye
Foto: Diamond Slices Instagram

 

Restobar – den italienske smagsoplevelse

Inviter dine smagsløg på en tur til Italien, når du tager forbi Restobar på Vesterbro Torv. Her kan du nyde en 7-retters servering for bare 450 kr, eller hvis du skal have en ekstraordinær frokostoplevelse: 4 retter for 250 kr til frokost. På menukortet finder du blandt andet kalvetunge, tatar, pappardelle, risotto og pocheret pighvar. Ligesom med Diamond Slice, er Restobar stiftet af to gode venner, der har en lang fortid i kokkebranchen. Det er nemlig Mikkel Egelund fra Pastis og Morten Kaltoft fra Osteria 16, der står bag den nye italienske perle.

Adresse: Vesterbrogade 51, 1620 København V
Læs mere om restauranten her.

 

Foto: Restobars Instagram

 

Oberra – Københavns måske billigste 5-retters

Oberra har slået dørene op ved Skjolds Plads, og kan i den grad siges at give liv og energi til den ellers knap så farverige bydel. Udover at være et tiltrængt pust til Skjolds Plads, er Oberra også et tiltrængt pust til hele den københavnske restaurnantscene. De gør nemlig det, man næsten skulle tro var umuligt: De serverer en lækker 5-retters menu til den beskedne pris af 250 kr. Og hvis du, som jeg, tænker at pris og kvalitet uundgåeligt går hånd i hånd, så bliver dine tanker gjort skamme, når du læser Oberras anmeldelser. De bliver nemlig rost til skyerne af madanmeldere, som både roser smagsoplevelsen og betjeningen.

Adresse: Skjolds Pl. 2, Skjolds Pl. 4, 2200 København
Læs mere om restauranten her.

 

Spisesteder nye
Foto: Oberras Instagram

 

Juju – byens nye koreanske spisested

Juju serverer moderne koreansk mad. Stemningen på stedet er afslappet og hyggelig, og der er lagt op til en social oplevelse, da retterne er særdeles velegnede til at dele. På menukortet finder du blandt andet regnbueørred, nudler og fried chicken og priserne ligger mellem på 65-250 kr. Manden bag Juju er Kristian Baumann, som også står bag Koan og 108.

Adresse: Øster Farimagsgade 8, 2100 København Ø
Læs mere om restauranten her.

 

Spisesteder nye
Foto: Jujus Instagram

I samme kategori

manon-1
gokart
ice
fars-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

manon-1
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled
cover2
VesterbroStreetpartyHeader-01

Forsiden netop nu

manon-1
cover-1468234847176-28606331216a
gokart
dali-1272141_640
ice
fars-1
April-K-benhavn
Spisesteder nye

Mest læste

Det sker i København

cover-1468234847176-28606331216a
dali-1272141_640
April-K-benhavn
Påskefrokost i København

Mad og drikke

manon-1
ice
fars-1
Spisesteder nye

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides