Amagers hyggelige lokale vinbar – nu med vinhandel

Amager er et af byens hotspots for folk, der søger nye og moderne lejligheder tæt på vand og natur. Store ejendomme med lejligheder popper op langs Amager Strand som paddehatte, og i kølvandet følger specialhandlen. Allerede for to år siden åbnede områdets lokale vinbar, Vinbaren Vinøs på hjørnet af Lergravsvej og Strandlodsvej, og den er allerede blevet en darling blandt de lokale vin- og tapas-elskere.

Vinøs vinbar

Her kan man komme ned og få et let måltid sammen med et glas vin, der passer til. Det er hyggeligt, uformelt og helt afslappet. Maden består primært af brætter med et udvalg af økologiske oste, charcuteri eller en fisketallerken, men der bydes også på diverse sprøde tartes, der i udlandet er kendt som flammkuchen eller tarte flambee.

Tipkbh testede blandt andet en tarte traditionelle med bacon og rødløg sammen med en tysk Riesling fra Wagner Stempel, hvilket var et skønt match. Vinene er nemlig udvalgt, så de passer med maden, og der er rigeligt at vælge i mellem, så man er dækket ind, hvis man foretrækker mere velkendte typer som eksempelvis Riesling, Chardonnay, Pinot Noir. Men der er også vine på lidt mere ukendte druer som eksempelvis Uva Rara, Negroamaro eller Zweigelt for dem, der har lyst til at prøve noget nyt af i glasset. Vil man springe ud i naturvin, er der også rig mulighed for det.

Betjeningen var grundig og kyndig, og vi blev spurgt ind til vores smag, hvorefter tjeneren fandt lige den vin, vi kunne lide. Han fortalte i øvrigt, at vinbaren afholder vinskoler og smagninger, hvis man er mere nysgerrig på vinens verden.

Vinene sælges på glas og flaske til særdeles rimelige priser, og hvis man har valgt at melde sig ind i kundeklubben, kan man hver måned komme forbi og få et glas af månedens vin … helt gratis (og samtidig få 10 procent slået af på den øvrige barregning).

Vinøs vinbar

Vinøs vinhandel

Vil man hellere rykke vinoplevelsen hjem i egne rammer, er der nu også rig mulighed for det. Vinbaren har netop udvidet med en vinhandel, hvorfra der sælges vine, der i deres produktion har lavt aftryk på miljøet – bæredygtige, økologiske, biodynamiske eller blot naturvin. Vinhandlen ligger i et lokale i forbindelse med vinbaren, og foruden vin er der et rigt udvalg af specialiteter fra især Frankrig og Italien – andepatéer, diverse pestoer, salsaer med tomater, artiskokker og trøffel, fiskekonserves, oliven, risotto-ris og specialpasta – nok til en aften med hygge og småretter.

Hvor: Lergravsvej 30, 2300 København S
Se mere på www.vinøs.dk

Vinøs vinhandel

I samme kategori

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

lagkagehuset-1
microphone-3989881_1920
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled
photo-1544213456-bc37cb97df74

Forsiden netop nu

Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1
gro-1

Mest læste

Det sker i København

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides