Mens vi stadig venter i spænding på at det ægte sommervejr melder sin ankomst, er is-sæsonen så småt begyndt hos de mange hyggelige is-barer og -boder i København. Skal du også smage på byens bedste af de bedste frysende fornøjelser, får du i denne guide fem af vores ultimative københavnske is-favoritter. Der er noget for enhver smag: Om du er autentisk gelato-fan, veganer, kvalitetsbevidst, eksperimenterende og/eller miljøvenlig - eller bare lidt af det hele. God is og god fornøjelse!

Isoteket - Økologisk og helt unik

Foto: Isoteket på Instagram

På hyggelige Bopa Plads i hjertet af Østerbro findes den økologiske gelatobar Isoteket. Hér får du kompromisløs, intens og traditionel gelato (italiensk is) lavet på de bedste økologiske råvarer. Ja, målet for den lille biks er kort sagt at lave intet mindre end verdens bedste is! Hos Isoteket bydes du ikke bare på de klassiske smagsvarianter, som du kender ud og ind -  hér får du udelukkende gelato ud fra deres egne originale, sammensatte og unikke opskrifter. Smag fx på den syrlige sødmælksbaserede citronis med birkesfrø, eller den med bergamottesaft og -skræl i en klassisk hasselnødde-gelato: Ren ismagi!

Adresse: Bopa Plads. Randersgade 43 kl tv, 2100 København Ø.
Pris: 2 kugler for 40 kr.

Nicecream - Den veganske

Foto: Nicecream på Instagram

Hele 4 steder i København, finder man nu den populære plantebaserede biks Nicecream, der byder på lækre veganske søde sager og is. Isene laves på kokosmælk i stedet for fløde eller ko-mælk (som smager vidunderligt!) og fås i en masse forskellige varianter: "Oh sweet lemon" og "Sneaky bizz" er fx undertegnedes klare favoritter. Udover de velsmagende scoops, har Nicecream også styr på deres 'toppings': Cookies, peanuts og caramelsauce på toppen, gør altså bare lige isen lidt extra! Vil du være miljø- og dyrevenlig, når du indtager en kølende snack i sommervarmen, skal du smutte forbi Nicecream.

Adresse: Enghave Plads 10, København V + Elmegade 30, København N + Nordre Frihavnsgade 7, København Ø + Falkoner Alle 44, Frederiksberg
Pris: 2 kugler for 49 kr.

Alice - Autentisk smag og sprød vaffel

Foto: Alice på Instagram

Der findes uendeligt mange fantastiske is i København, men skulle jeg kåre byens ultimativt bedste, så ville jeg gå med den fra Alice på Amager! Hos Alice får du autentisk og kvalitetsbevidst is, der rent faktisk smager af de nøje udvalgte råvarer, den er lavet af, og så får du - ej at forglemme - nok verdens bedste hjemmelavede, karamelliserede isvaffel med i købet. Udvalget af smagsvarianter er småt men godt, og du går aldrig galt i byen med klassikere som hasselnød eller solbær - især ikke hos Alice! En isbar jeg gerne cykler tværs gennem byen for at få på en varm sommerdag (eller.. faktisk til hver en tid)

Adresse: Markmandsgade 1, st. tv., 2300 Købenavn S
Åbningstider for is: Lørdag - søndag fra 12:00-16:00

Ismageriet - Gelatoinspireret helhedsoplevelse

Foto: Ismageriet på Instagram

Hos ikoniske Ismageriet på Amager får du en helhedsoplevelse ud over det sædvanlige, når du skal køle smagsløgene ned. De fleste københavnere har fået øjnene op for den hjemmelavede, gelatoinspirerede, friske kvalitets-is, der er lavet på naturlige og sæsonbestemte ingredienser og råvarer fra lokalområder i fx Frankrig og Italien - og derfor er der altid en lille kø udenfor den populære biks. Her er smagsvarianterne mange, men har du svært ved at vælge, kan du altid smage inden du tager dit valg. Er du til karamel, du ikke gå glip af deres saltkaramelsmag. Sjældent har jeg smagt lignende!

Adresse: Rued Langgaards Vej 6E, 2300 København S
Pris: 2 kugler for 39 kr.

Social Foodies - Socialt bæredygtig og kreativ

Foto: Social Foodies på Instagram 

Social Foodies er kendt og elsket for deres socialt bæredygtige og lækre søde sager. Deres frisklavede is er ikke en undtagelse. Isen er lavet på italiensk gelato-manér, og der udvikles altid løbende på nye smagsvarianter, så du både kan vælge mellem de klassiske eller de kreative, nytænkende sammensætninger, når du skal have et hjernefrys til sommer. Hos Social Foodies får du udover isen den lækreste chokoladedyppede isvaffel med chokolade dyrket af lokale bønder i Panama. Jeg kan varmt anbefale en kugle af den berømte, veganske "Dyrehaven" med bøgeblade og avokado. Mums!

Adresse: Gammel Kongevej 115, 1850 Frederiksberg C + Østerbrogade 128, 2100 København Ø.