Guide: 6 steder med gløgg i København

Vi nærmer os december med hastige skridt, og det er efter vores mening ensbetydende med gløgg. Der er ikke noget bedre end at varme sig på et glas gløgg efter en lang dag på arbejde eller med julegaveshopping. Om du er til den klassiske røde gløgg eller mere til den hvide variant, så har vi fundet byens bedste steder, som vi guider dig til lige her.  

Læs også: Vinbarer i København

Level Six

Gløgg på Level Six
Level Six på Scandic Nørreport

På toppen af Scandic Nørreport er rooftopbaren Level Six åbnet, som byder på en af Københavns bedste gløgg. Du kan tilmed nye den med udsigt over København. Der er både en rød og en hvid gløgg. Den røde gløgg er lavet efter en hemmelig opskrift med rødvin, kirsebærnektar og  en essens, hvor Great Dane White Rum 47% infuseres med en helt masse julekrydderier. Den hvide er lavet på Monestary Aqauvit, Ellenor Elderflower og Vermouth Moderne. Dertil kan du få økologiske æbleskiver med æblekompot fra Fejø.

Hvor: Frederiksborggade 18, 1360 København (Rooftop på Scandic Nørreport)
Læs mere om Level Six her.

Hviids Vinstue

gløgg københavn hvids vinstue
Hviids Vinstue

Hviids Vinstue blev grundlagt i 1723 og er dermed den ældste vinstue i København. Hviids berømte gløgg blev for første gang serveret i 1954, og de producerer årligt 8000 liter gløgg. De starter allerede processen i maj måned, hvor rødvinen og portvinen sættes til trække med rosiner og krydderier. Har du ikke prøvet Hviids berømte gløgg  endnu, så er dette bestemt dit kald til at tage et smut forbi. Pssst alkoholen kan i den grad smages!

Deres gløgg serveres hvert år fra den 11. november kl 11.00.

Hvor: Kongens Nytorv 19, 1050 København K

Bastard Café

gløgg København bastard
Instagram: @bastard_cafe

På den hyggelig brætspilscafé, Bastard Café, finder du selvfølgelig også gløgg. De kalder det dog for “Hot cider” med et rom shot, og er derfor ikke den traditonelle røde gløgg, som vi kender det, men i stedet en hvid gløgg. Her kan du kombinere brætspil med et glas gløgg – så bliver det altså ikke hyggeligere! Som man kan se på billedet, har de også hele ni juleøl, du kan fristes af.

Hvor: Huset KBH: Rådhusstræde 13, 1466 København
Pris: 50 kr.

Bevar’s

Bevar’s er en varm og hyggelig hjemmestue kaffe-, øl- og vinbar i charmerende Ravnsborggade – tiltænkt mangfoldigheden med nøje udvalgte varer til fornuftige priser. På Bevar’s plejer de at servere hvid gløgg; dvs. den er lavet på hvidvin i stedet for rødvin. Det gør den lidt sødere og mindre sprittet. Så Bevar’s er stedet at gå, hvis du ikke er stor fan af de stærke gløgg.

Hvor: Ravnsborggade 10 B, 2200 København N

R Vinbar

gløgg københavn r vinbar
Instagram: @rvinbar

På Gammel Mønt finder man den klassiske Vinbar, R Vinbar. Her er der en uformel stemning og skøn service. Deres gløgg har en god balance mellem alkoholen og det søde, som vil falde de i flestes smag.

Hvor: Gammel Mønt 14, 1117 København K

Noorbohandelen i Torvehallerne

københavn gløgg torvehallerne
Instagram: @noorbohandelen_torvehallerne

Noorbohandelen er flere gange blevet kåret til den bedste gløgg i København, og blev endda også kåret som Danmarksmestre i både 2016, 2018 og 2019.
Noorbohandelen i Torvehallerne er en vin-, øl- og spiritushandel, så du kan også købe den populære gløgg essens med hjem og få duften af gløgg ind i stuen.

Opskriften lyder såldes:
500ml Gløgg essens fra Noorbohandelen
500ml Rødvin
Efter behag tilsættes frisk presset appelsinsaft og en sjat hvid portvin.

Hvor: Frederiksborggade 21, 1362 København K

Læs også: De bedste donuts i København

I samme kategori

Design uden navn
champagne-1
Aire-1
-bleskiver

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

lagkagehuset-1
144A1538-1400x840-2
photo-1544213456-bc37cb97df74
microphone-3989881_1920

Forsiden netop nu

Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1
gro-1

Mest læste

Det sker i København

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides