Det er mørkt og koldt, og bevæger du dig ud i de københavnske gader, bliver du formodentlig mødt at både gråvejr og regnvejr. Men vinteren stadig ligger over os, som et tungt og klistret kludetæppe, kan vi glæde os over én ting: Det er endnu engang blevet sæson for den kære bolle med de mange former, smage og udtryk: Fastelavsbollen! HURRA for det!

Har du munden fuld af søde tænder, så kan jeg på det varmeste anbefale min ultimative yndlingsaktivitet i januar og februar: Fastelavnsbollesmagning! Ja, simpelt som det lyder, så går det ud på at smage sig igennem Københavns bedste fastelavnsboller. Byen byder nemlig på et væld af muligheder, varianter og fortolkninger, som bare venter på dig.

Om du er til creme, fløde, marcipan, hindbær eller chokolade, så har vi din ryg og guider dig til vores bud på byens bedste fastelavnsboller!

Grannys House - som mormor ville have lavet den

H.C. Ørstedsvej 23, 2000 Frederiksberg C og Torvehallerne

fastelavnsboller
Grannys House

Hos Grannys er du garanteret råhyggelig atmosfære og fantastisk kvalitetsbagværk. Og deres take-away fastelavnsboller emmer selvfølgelig af begge dele! Grannys byder både på en klassisk, gl.daws fastelavnsbolle med vaniljecreme og glasur og en wienerbrødsversion med hjemmelavet hindbærmarmelade, vaniljecreme og flødeskum - præcis som mormor ville have lavet dem.

Lagkagehuset - den med masser af flødeskum

Flere steder i byen - find din nærmeste her

fastelavnsboller
Lagkagehuset

Lagkagehuset er ikke en af landets førende bagerkæder uden grund. Der er derfor heller ikke noget at sige til, at de er en af de mest populære fastelavnsbolle-pushere i byen. ‘Huset byder både på en wienerbrødsbolle med syltetøj eller creme, en gammeldags med creme og chokoladestykker og min personlige favorit: Flødeskumsbollen, som de i år har i hele fire smagsvarianter:

  • Creme og vanilje
  • Hindbær og Sarah Bernhardt
  • Blåbær og nougat
  • Kaffe og saltkaramel

I år har de desuden en helt ny variant på menuen, nemlig den svenske udgave "Smela" - en fastelavensbolle med kardemommecreme, sød mandelmasse og masser af flødskum. Afpyntet med ristede hasselnødder og guldstøv.

OBS: På hjemmesiden er det muligt at forudbestille sine fastelavnsboller og hente dem på sikker vis i sin nærmeste Lagkagehuset.

La Glace - klassikeren over dem alle

Skoubogade 3 - 1158 København K

fastelavnsboller
La Glace

La Glace er Danmarks ældste og måske også bedste konditori - derfor har de naturligvis en masse erfaring og øvelse i at lave klassiske og velsmagende fastelavnsboller. I hjertet af København byder La Glace på take-away af tre varianter: Den gammeldags med creme og jordbær, wienerbollen med flødecreme og jordbærsyltetøj og glasur og flødeskumsbollen med florsukker, flødeskum og solbær. Simpelt - men GODT!

Juno the Bakery - den fra instagram

Århusgade 48, 2100 København Ø

fastelavnsboller
Juno the Bakery

Folk er så vilde med Juno the Bakery på Østerbro, at de gerne står i kø for at få deres bagværk. Sidste år florerede deres mundvandsfremkaldende semla-fastelavnsbolle overalt på Instagram, og jeg spår en gentagelse i år. For nøj, hvor smager den godt. En kardemommebagt bolle med cremet marcipan, ristede mandler og en let, frisk flødeskum og du er i himlen!


Hart Bageri - den eksperimenterende og gode

Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C

fastelavnsboller
Hart Bageri

Hypede Hart på Frederiksberg er i en klasse for sig - også når det handler om fastelavnsboller. Her finder du ikke de traditionelle du kender og kan få andre steder, for her eksperimenteres der dagligt med nye smage og former. Nogle dage står den på appelsin-mascarpone, andre dage på solbær og chokolade-ganache. Men altid er den hamrende lækker!

Meyers Bageri - den traditionelle og lækre

Flere steder i byen - find din nærmeste her

fastelavnsboller
Meyers Bageri

Man går aldrig galt i byen med bagværk fra Meyers bageri. I den snarlige fastelavnsbolle-sæson kan du nyde hele tre forskellige varianter med forskellige smagssammensætninger. En gammeldags med marcipanremonce og vaniljecreme og en wienerbrøds med vaniljecreme og æblemarmelade eller hindbærflødecreme. Mums!

Brødflov - den smagfulde og økologiske

Falkoner Allé 36, 2000 Frederiksberg og Torvegade 50, 1400 København

fastelavnsboller
Brødflov

Surdejsbageriet Brødflov inviterer til økologiske boller op og ned med smæk på smage og konsistenser. Kom ind og smag på en wienerbrødsbolle med flødeskum af enten vanilje eller hindbær eller en lækker gammel-daws med ren marcipan og mørk chokolade.

Andersen Bakery - den vilde og utraditionelle

Thorshavnsgade 26, 2300 København S

fastelavnsboller
Andersen Bakery

Hos japansk/danske Andersen Bakery får du bagværk som du aldrig har set eller smagt det før! Fastelavsbollerne er derfor ligeledes alt andet end traditionelle i både indhold og look, men de smager som englene synger. De farverige små kunstværker er lavet på en bund af smørbagt croissantsbolle, en midte af creme eller marscarponeskum og toppet med en mandelkiks. Og så er der hele seks forskellige at vælge imellem - det er blog om at gå på opdagelse i sortimentet!

Tilbage er der vist bare at sige velbekomme og god jagt!