Minimer – Vesterbros nye lokale salat- og spisebar, hvor du med din
første bid er med til at mindske spild af mad. Du kan spise dig igennem lækre blandede salater og mindre serveringer. Parret Maria Charlotte Larsen og Olivier Geppel har stiftet Minimer med overbevisningen om, at velsmag og minimering af madspild ikke er hinandens modsætninger. Men derimod at de to sagtens kan gå op i en højere enhed:

“Vi vil ganske simpelt skabe velsmagende og bæredygtige måltider med fokus på at minimere spild af råvarer, uden at gå på kompromis med det gode veltillavede måltid”.

Et lille udvalg af salater og serveringer

Kort holdbarhedsdato og grimme grøntsager batter!

Minimer vil skabe et spisested, der skal bevise, at fødevarer med kort holdbarhed ingenting fejler. Her er den grimme grøntsag på lige fod med de såkaldte ”almindelige”. Netop denne tankegang omkring hvad der opfattes som ”almindeligt”, ønsker det unge par at gøre op med. For hvad er en almindelig grøntsag egentligt?

Maria og Olivier mener, at der er sket et skred i, hvordan vi opfatter vores fødevarer og fortæller, at ”bare fordi en kylling har et par dages holdbarhed tilbage, eller grøntsagen er enten for lille, skæv eller har en enkelt plet på sig, betyder det ikke, at disse skal smides ud og ryge i kategorien madspild”. ”Vi vil åbne folks øjne og inspirere til at bruge hele råvaren – dels fordi det er tosset ikke at gøre det, men allermest fordi smagen stadig er hamrende god”, tilføjer Maria og fortæller i forlængelse, at Olivier, der er kok og madiværksætter, har afprøvet utallige måder at anvende råvarerne på.

Minimers tre definitioner på at mindske madspild

Minimer fokuserer altid på minimum én af deres tre definitioner; Råvarer der er ved at nå sidste holdbarhedsdato. Råvarer som er blevet kasseret på grund af skønhedsmæssige årsager. Samt fuld udnyttelse af råvaren – nogle gange alle tre.

”Klassiske dyder som råvarekvalitet, velsmag og fødevaresikkerhed bliver der dog aldrig gået på kompromis med”

Fortæller Olivier Geppel. Ligesom han nævner, at der vil selvfølgelig også bliver brugt en masse lækre “almindelige” råvarer – økologiske og sæsonbaserede -, der ikke er madspildsrelaterede. ”Dette sker især hvis vi mener at vores salater og serveringer måske mangler lidt fylde eller lidt mere smag og fordi vi godt ved, at vi ikke kan stoppe madspild med alle vores råvarer”.

Hvis i har lyst til at læse mere om konceptet finder i deres hjemmeside her.