Restauranterne i København åbner igen: 6 Restauranter i vi har savnet

Vi har her samlet 6 af de bedste restauranter i København, der åbner op igen. 3 til dig, der har savnet de danske klassikere – og 3 til dig, der har brug for nogle andre smagsnuancer i ganen igen efter et halvkedeligt karantænekøkken.

Hvis der er noget, de fleste Københavnere har tilfælles, så er det, at vi ELSKER at tage ud at spise. Nogen siger det er dovenskab, andre siger, at vi er ægte livsnydere. Især corona-tiden har sat vores alles kokkeevner på prøve igen — og derfor står mange københavnere også klar til at restauranterne nu så småt er begyndt at åbne igen.

3 gode tips til kulinariske oplevelser:

Mahalle — libanesisk mezze i hyggelige lokaler

På Mahalle er der lagt op til en hyggelig fællesmiddag, hvor du kan smage dig igennem det libanesiske køkken. Kvaliteten er i top og priserne er rigtig gode.

Det er især en oplagt ide, hvis der er vegetarer eller veganer med i vennegruppen. Menuen bygger op på ideen om en lækker mezze til deling – det kan sammenlignes med italiensk antipasti eller spanske tapas. Dermed byder Mahalle på et stort udvalg af lækre dips og tilbehør.

Mahalle har restauranter både i Nansensgade, Nørrebrogade, Birkegade og Frederiksberg. Vær opmærksom på at mange af lokalerne ret små, så det giver god mening at reservere et bord.

Hanzō — det frække barn i klassen fra Madklubben

Det er i hvert fald sådan Madklubben selv omtaler deres asiatiske restaurant, der ligger på Værnedamsvej.

Siden Madklubben åbnede deres første restaurant i 2007, har de sat fokus på at levere god mad til rimelige priser. Dette er i den grad også lykkes med Hanzō.

Menuen hos Hanzō dækker mange forskellige køkkener og rammer dermed plet med asiatiske favoritter som lækre currys og thailandske fiskedeller. Under corona-pandemien har Hanzō ligeledes lokket med attraktive takeaway-tilbud til hele familien.

Hija de Sanchez — kom i tacohimmelen

Hija de Sanchez byder på friske tacos efter original mexicansk opskrift.

Er du vild med de små fine majstortillas, er der ingen vej uden om Københavns mest populære Taqueria. Hija de Sanchez satser især på råvarer i høj kvalitet. De støtter dermed det lokale fællesskab i Mexico, så det er den fulde kulinariske oplevelse Hija de Sanchez leverer.

I 2016 åbnede de restaurant i Kødbyen. Hija de Sanchez serverer ligeledes frisklavede tacos på farten ved Torvehallerne, lige ved Nørreport Station.

3 gode tips til danske klassikere:

Restaurant Vita — stegt flæsk med persillesovs langt ud på natten

Vita sætter fokus på det gode gamle borgerkøkken, skabt fra bunden. Især den danske nationalret har restauranten gjort til deres mesterværk og for 159,- kr. kan du bestille stegt flæsk med persillesovs ad libitum.

Det er blandt andet en af de retter, der hitter de senere klokkeslæt. Vita holder nemlig åbent helt frem til klokken fem om natten både fredag og lørdag.

Udover stegt flæsk med persillesovs og god natmad, byder Vita også på en del rettere i den finere ende, som f.eks. en god hummersuppe eller hvidvinsdampet blåmuslinger.

Læs også vores guide over “stegt flæsk muligheder” i København..

Restaurant Puk — nyd solen med et godt stykke smørrebrød

Et stenkast fra Rådhuspladsen og Strøget ligger Restauranten Puk ved Vandkunsten. Den lille plads på Løngangsstrædet er navngivet efter vandmøllen, der i det 15. århundrede forsørgede hele København med vand. Især ved middagstid kan du med fordel nyde solskinsvejret ved udendørsbordene.

Menuen imponerer med et stort udvalg af både lune og kolde smørrebrød og forskellige frokostplatter, der ligger op til deling.

Nyboders Køkken — hele frokostpakken fra det danske køkken

En anden restaurant, der helt klart kan anbefales til en god dansk frokost, er Nyboders Køkken.

Her finder du “hele svineriet” fra pariserbøf og stjerneskud til hjemmelavet tarteletter. Aftenmenuen er et lille delikat udvalg af danske klassikere. Den toppes af en dessert menu med både rød grød med fløde, hjemmelavet citronfromage og gammeldags æblekage.

Det hyggelige ambiens er prydet med kongelige billeder på væggene og autentiske sovseskåle.

I samme kategori

gaza
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
Design uden navn

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

gaza
smk
144A1538-1400x840-2

Forsiden netop nu

gaza
arbejderm
smk
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
fitness 2
chamoi
VesterbroStreetpartyHeader-01

Mest læste

Det sker i København

smk
VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København

Mad og drikke

gaza
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
Design uden navn

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides