Smørrebrød, julestemning og havudsigt

Den helt klassiske rugbrødsmad bliver bare lidt mere spændende, når den serveres på Toldboden med den flotteste havudsigt. Toldboden har netop lanceret ‘Julens Smørrebrød’, og det har vi selvfølgelig prøvet af.

Vejen ned til Toldboden er ret hyggelig, hvis man kommer fra Østerport station, som umiddelbart er den station, der er tættest på. Turen gennem Kastellet i smukke orange sen-efterårsfarver og et smut forbi Gefionspringvandet, og pludselig dukker havudsigten op – så er man kommet til det rette sted. Helt nede ved kajen ligger Toldboden, som er velbesøgt af turister om sommeren, der har set Den Lille Havfrue, men som en helt almindelig tirsdag i november mest er besøgt af forretningsfolk, der spiser frokost – en virkelig, virkelig lækker en af slagsen!

Man kan vælge smørrebrød fra 3 kategorier – sild, kold og varm anretning. I alt kan man vælge mellem 12 forskellige stykker smørrebrød, der alle er højtbelagt og fyldt med julesmag. Rugbrødet er selvfølgelig hjemmebagt, og grøntsagerne økologisk produceret på Toldbodens egen gård, Juliangaard. Det var svært at vælge en favorit på bordet, men valget faldt på julemedisteren med stuvet grønkål og muskatnød, fordi den stuvede grønkål var virkelig lækker og overraskende velplaceret på et stykke smørrebrød.

Toldboden har store panoramavinduer i hele restauranten, og man kan holde øje med både havnebusserne, de lokale der fanger torsk fra kajen, og det smukke bølgende hav, mens man nyder sin frokost. Restauranten er indrettet med fine detaljer, der vidner om stedets historie. Der er både brugt drivtømmer, arbejdslamper og forskellige skibsdele som dekoration i restauranten som skaber autenticitet og en enormt hyggelig atmosfære.

Smørrebrødet, som er en del af Toldbodens julemenu, koster 245 kroner pr. person hvis man vælger den lille anretning, men man kan også bestille smørrebrødet enkeltvis eller vælge den store anretning til 325 kroner pr. person – så går man virkelig mæt fra bordet!

I kan læse mere om Toldboden og deres smørrebrød på deres hjemmeside. Toldboden ligger på Nordre Toldbod 18-24, 1259 København K og der serveres smørrebrød fra klokken 11 til 17 på alle hverdage. Vi håber, I har lyst til at besøge Toldboden, og at I vil dele jeres billeder på Instagram med #tipkbh, så vi kan se hvilke lækre stykker smørrebrød, I vælger.

I samme kategori

manon-1
ice
fars-1
Spisesteder nye

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

manon-1
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled
cover2
VesterbroStreetpartyHeader-01

Forsiden netop nu

manon-1
cover-1468234847176-28606331216a
gokart
dali-1272141_640
ice
fars-1
April-K-benhavn
Spisesteder nye

Mest læste

Det sker i København

cover-1468234847176-28606331216a
dali-1272141_640
April-K-benhavn
Påskefrokost i København

Mad og drikke

manon-1
ice
fars-1
Spisesteder nye

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides