På fredag d. 30 april er det endnu engang Store Bededag! Det betyder, traditionen tro, både forlænget weekend og en lækker servering lune, ristede hveder med et godt lag smør torsdag aften. Altså - hvad mere kan man egentlig drømme om?

Orker du ikke selv at trække i bageforklædet, og vil du helst smøre dit lag tandsmør på nogle lidt mindre tarvelige hveder end dem fra Føtex, har vi fundet nogle af byens bedste bagerier, der laver lækre hveder, som du med god samvittighed kan servere torsdag aften.

Vi synes de bedste er kompakte, tunge, smager godt af kardemomme og smør - og så er de ALT andet end tørre! Her er vores 5 hvede-favoritter:

Meyers

Mmmmmh, Meyers laver en dejlig, tæt, kardemomme-duftende og -smagende bolle. Helt og aldeles klar til brødristeren!

Adresse: København K, København N, København Ø, København S
Pris: 1 stk 16 kr. - 4 stk. 50 kr.
Website: Meyers.dk

Hart

Frederiksberg-favoritten Hart Bageri disker selvfølgelig også op med en fantastisk velsmagende og krydret bolle lige til at fuldende din bededags-ferie! Vil du være sikker på, at de ikke er udsolgt, kan du forudbestille på deres hjemmeside.

Adresse: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg
Pris: 22 kr. stykket
Website: Hartbageri.com

Reinh van Hauen

Reinh van Hauen laver nogle af de lækreste, mest kompakte og alligevel luftige hveder. De får en varm anbefaling herfra!

Adresse: København K, København Ø, Frederiksberg (2) og Rødovre.
Website: Rvh.dk

Andersen & Maillard

Hos kvalitetsbevidste Andersen & Maillard på Nørrebro og Nordhavn får du klassiske tunge, velkrydrede og saftige hveder med masser af smør- og kardemomme-smag: De sidder, kort sagt, lige i skabet! Og du kan få fingrene i goderne helt indtil lørdag d. 1 maj.

Adresse: Nørrebrogade 62, 2200 København N og Göteborg Plads 19, 2150 Nordhavn
Pris: 15 kr. stykket og 6 stk. for 60 kr.
Website: Andersenmaillard.dk

Emmerys

Emmerys er som altid med på vognen, og byder på nogle af byens bedste hveder. Her er de bagt på lidt grovere mel, og smager derfor af mere - mums!

Adresse: Findes i hele København. Find den nærmeste butik her
Website: Emmerys.dk