Klimadebatten raser både i medier og i sociale relationer. Der arbejdes med højtryk på at skabe nye teknologier, som vil løse nutidens klimaproblemer. Der er mange måder, at tilgå klimaproblemerne på, da det er et komplekst problem. Nogle vælger at droppe flyet, andre vælger at droppe kød og nogle vælger at stoppe et overforbrug af materielle goder. Jeg har i denne artikel valgt, at besøge 3 gode veganske spisesteder, som du roligt kan besøge uanset om du er veganer eller ej, fordi maden er veltilberedt og hyggen er i højsædet. Denne madguide giver dig foreslag til brunch, frokost og aftensmad.

BOHO ORGANIC

Hos Boho Organic er deres koncept baseret på at maden er 100% vegansk og økologisk. Du kan vælge mellem bowls, juices, smoothies, wraps, salater, burger og brunch – så der er lidt til enhver smag. Vi fik deres “rainbow brunch,” som bestod af bananpandekager, acaibowl, sødekartofler med chilimayo, ingefærshot, advocadomad og brød med vegansk smør og marmelade. Helt sikkert et besøg værd – også selvom du ikke er veganer! Den fantastiske brunch blev serveret i hyggelige omgivelser. Du kan se mere på deres hjemmeside her.

Pris: 89-179 kr.
Adresse: Prinsessegade 23, 1422 Christianshavn
Åbningstider: 10-21

CAFÈ BLÅ

Cafe Blå er en vegansk café på ægte københavnermanér med placering på Blågårdsgade – hvor man sidder tæt ved bordene og snakken går højlydt. Her kan du vælge mellem alt lige fra en hjemmebagt surdejsbolle med smør til en burger med fritter on the side. Vi smagte deres portobelloburger og karrytofuburger med fritter og urtemayo – et super sted med god stemning og personlighed. Du kan se mere på deres hjemmeside her.

Pris: 24-179 kr.
Adresse: Blågårdsgade 7, 2200 Nørrebro
Åbningstider: 8:30 – 21:30

PLADS’N

Er stedet for dig, som gerne vil have en smagfuld pizza, uden at gå på kompromis med smag eller miljø. Alle pizzaerne er selvfølgelig veganske, men osten er stadig meget velsmagende, snasket og smeltet – lige som den skal være. Til pizzaerne kan man få små retter – her prøvede vi brød med hummus og polentafritter – som også levede op til vores forventninger. Serveringen er hjemmelige omgivelser med planter og farvede lamper. Du kan se mere på deres hjemmeside her.

Pris: 29-99 kr.
Adresse: Blågårdsgade 27, 2200 Nørrebro
Åbningstider: Man-tors 12.00–22.00, Fre-lør 12.00–24.00 og Søn 14.00-22.00