Selvom det danske sommervejr kan byde på lidt af hvert, er vi dog så heldige engang imellem, at solen titter frem – også i længere tid ad gangen. Og når varmegraderne stiger lidt om aftenen, hvorfor så ikke søge udenfor med venner, veninder eller kæresten og nyde film i det fri?

Der er et lækkert, alsidigt udvalg af film i år, og der er helt sikkert noget for enhver smag. Her får du et overblik over nogle af de film og events, der er i København i løbet af sommeren.

Open Air i Kongens Have – visuelle effekter og legendarisk rockpersona

Endnu en gang åbner Cinemateket dørene for film under åben himmel. I år byder de på Oscar-vindende sci-fi og en musikalsk dokumentar med David Bowie.

”Ex Machina”

Sci-fi-perlen fra 2015 giver et spændende indblik i, hvad der kan ske, når mennesket har svært ved at skelne fornuft fra følelse og kunstig intelligens fra menneskelig. Den unge Caleb får mulighed for at teste en prototype på en kvindelig robot, der er en virkelighedstro kopi af en menneskelig og smuk kvinde. Filmen vandt en Oscar for sine visuelle effekter og på rollelisten kan I opleve blandt andre Alicia Vikander, der spiller den smukke robot.

Dato: Mandag d. 1. august 2016

Filmstart: Klokken 21.45

Hvor: Kongens Have

”Ziggy Stardust and the Spiders from Mars”

David Bowie overrasker i 1973 en fyldt koncertsal – og sit band – med beskeden om, at den pågældende koncert er hans sidste som Ziggy Stardust. Hvad der skulle have været en kort optagelse af koncerten endte i stedet med at blive en hel film. Den viser David Bowie som kejtet og mystisk person backstage, men rockpersona sprængfuld af energi på scenen, hvor han leverer det ene hit efter det andet.

Datoer: Tirsdag d. 2. august 2016

Filmstart: Klokken 21.45

Hvor: Kongens Have

Du kan finde facebookeventet for filmene HER.

Zulu Sommerbio – Oscar-vindere og sommeren vi alle husker

Igen i år drager Zulu Sommerbio på tur rundt i det ganske danske land, og de slår selvfølgelig et smut forbi Fælledparken, hvor de viser intet mindre end fem film. Programmet i år byder både på Oscar-vindende film, en anderledes superheltefilm, en fortælling om fodbolddrengene fra 1992 og en overraskelse.

Programmet er som følger:

8. august: The Big Short

9. august: Deadpool

10. august: Sommeren ´92

11. august: The Revenant

12. august : Zulu Favorit

Filmene begynder omkring klokken 21.00

Du kan eventuelt holde dig opdateret på deres facebookside HER.

Dokumania Live – altødelæggende hackerprogram og politisk skandale

Dokumania Live har allerede haft visninger under åben himmel i løbet af sommeren, men der er stadig to dokumentarer tilbage i godteposen.

”Hackernes hemmelige våben”

Dokumentaren er instrueret af den Oscar-vindende instruktør Alex Gibney. I sin nye, nervepirrende dokumentar går han helt tæt på ”Olympic Games”, som er et program, der på splitsekunder kan sabotere infrastrukturen og lamme moderne storbyer uden at efterlade spor af de ansvarlige.

Hvor og hvornår:

Torsdag 18. august: VideoMøllen, København N
Søndag 21. august: Carpark Movie Nights, Frederiksberg

Starttidspunktet er endnu ikke fastsat.

”Weiner”

I september vender Dokumania Live endnu engang tilbage og viser dokumentar i de (forhåbentlig) lune sommeraftener.

Denne nye, kontroversielle dokumentar går bag om skandalen på New Yorks borgmesterkandidat Anthony Weiner. Han tabte slaget om den eftertragtede toppost og bragte samtidig sin kones og muligvis også præsidentkandidat Hillary Clintons politiske karriere i fare. Dokumentaren er blevet kaldt en af de bedste dokumentarfilm om politik nogensinde.

Hvor og hvornår:

Torsdag d. 15. september: Carpark Movie Nights, Frederiksberg

Søndag d. 18. september: VideoMøllen, København N

Starttidspunkt er endnu ikke fastsat.

Du kan eventuelt holde dig opdateret på DR2 Dokumanias officielle facebookside HER.

Med et så spændende og bredtfavnende udvalg af film er det bare med at komme op af sofaen, tag tæppet og picnickurven under armen og find dig en dejlig behagelig plads foran lærredet.

Rigtig god fornøjelse!