Billede af Sebastian Zamorski, TV 2 Zulu

Igen i år afholder Zulu deres succesfulde sommerbio arrangementer rundt omkring i landet. Når de indtager det Københavnske, vil alle film blive vist i fælledparken, og det løber alt sammen af stablen fra den 9-14. august.

Zulu Sommerbio inviterer til film i det fri

Alle seks dage vil foregå under åben himmel og med gode muligheder for at medbringe både tæpper, puder og selvfølgelig picnickurven. Så skynd jer at sætte kryds i kalenderen når der er dømt gode film og godt selskab i Fælledparken!

Whiplash

Her følger vi historien om den unge jazz studerende Andrew (Miles Teller), der spiller trommer på en af USA’s bedste musikskoler. Han kommer under ledelse af den frygtindgydende Terence Fletcher (J.K. Simmons), som udsætter ham for et enormt pres, med målet om at han bliver den bedste jazztrommeslager nogensinde. Andrew må nu gøre op med sig selv, hvad han er villig til at ofre for at nå til tops, og hvilke prioriteter han kan nå længst med. ’Whiplash’ vandt blandt andet en oscar for bedste lyd, og J.K.Simmons modtog prisen for bedste mandlige birolle.

Dato: Søndag den 9. august kl.21.00

Force Majeure

Handlingen udspiller sig på et skisportssted i de Franske Alper, og følger en familie der udsættes for en lavine, som ikke kun udløser et skred i sneen men også i familien. Faren Thomas stikker nemlig af for at redde sig selv, mens moren Ebba forsøger at beskytte deres børn. Alle kommer dog uskadt igennem, men episoden efterlader sig især store spor hos Ebba, som har svært ved at acceptere sin mands selviske optræden. ’Force Majeure’ er en svensk film, som havde præmiere i 2014 og var blandt andet Sveriges bidrag til oskaruddelingen 2015.

Dato: Mandag den 10. august kl.21.00

Gone Girl

’Gone Girl’ eller ’Kvinden der forsvandt’ er en spændingsfilm, der er bygget på Gillian Flynns succesfulde roman fra 2012. Den omhandler Nick Dunne, der melder sin egen kone Amy savnet. Som eftersøgningen går sin gang, og Nicks forklaring om et lykkeligt ægteskab begynder at dø hen, peger flere og flere beviser dog i retningen af, at han selv havde med hendes pludselige forsvinden at gøre. Nick er derfor tvunget til at bevise sit værd som den gode fyr overfor befolkningen, og medierne der ivrigt følger med.

Dato: Tirsdag den 11. august kl.21.00

The Grand Budapest Hotel

Drama-komedien ‘The Grand Budapest Hotel’ præsenterer os for concierge Monsieur Gustave, der har hånd i hanke med sit personale på hotellet. Heriblandt møder vi den unge picccolo Zero Moustafa eller ’lobby boy’, som han bliver kaldt i filmen. Gustave bliver uskyldigt anklaget for et mord og bliver til og med efterladt et meget sjældent og værdifuldt maleri af den afdøde. Da problemerne ophober sig, må Zero træde til og hjælpe Gustave, hvilket fører til et noget usædvanligt venskab de to herre imellem.

Dato: Onsdag den 12. august kl.21.00

Boyhood

Her fortælles historien om drengen Mason og hvilke oplevelser, glæder og komplikationer han gennemgår på sin vej mod at blive voksen. Der filmes i realtid, hvilket vil sige, at filmen har været tolv år undervejs, og at man følger de forskellige skuespilleres virkelige udvikling – i Masons tilfælde fra han er seks til atten år. ’Boyhood’ var blandt andet nomineret til fem Golde Globes og modtog seks Academy Awards heriblandt for bedste instruktør og bedste billede.

Dato: Torsdag den 13. august kl.21.00

Zulu favoritten:

Der er dømt overraskelses-moment for hele Fælledparken, i det Zulu vælger at slutte årets sidste sommerbio-film af med et brag. Det vil altså ikke blive afsløret, hvilket film der bliver vist, før den egentlig går i gang. Så hvis man kan lide at blive overrasket, eller blot vil nyde endnu en film i de dejlige omgivelser, så er det bare om at udnytte, når Zulu blænder op for storskærmen for sidste gang i år 2015

Dato: Fredag den 14. august kl.21.00

Se trailere, find vej og meget mere på.