Privatlivspolitik
Palads

Babybio - tag din baby med i biografen

Det var en kold og våd torsdag i maj. Med tasken fuld af babysnacks, bleer og legetøj trillede jeg mod Palads, hvor jeg skulle se film med min 9 måneder gamle datter....

10 julegaveideer fra København

Palads bio er en af Danmarks mest ikoniske biografer. Palads er den ældste biograf i København, og bygningens udseende og arkitektur har gennem mange år fået stor betydning for københavnerne. Monumentet har fået stor kulturel og kunstnerisk betydning for borgerne, og stedet er garant for de bedste filmoplevelser i byen. Her på siden kan du læse meget mere om Palads bio, og om hvad der rører sig af begivenheder og gode oplevelser i biografen. Nedenfor kan du læse vores artikler, som nævner Palads. I bunden af denne side har vi i øvrigt indsat et uddybende afsnit, som indeholder flere informationer om Danmarks største biograf. -||-

Danmarks største biograf

Palads bio kan kalde sig Københavns ældste biograf og Danmarks største biograf. Biografen havde 100 års jubilæum i fjor, og Palads kan tilbyde 17 forskellige sale med i alt 2.100 sæder. Den er i nyere tid blevet renoveret med digitaliserede 4K og 2K projektorer. Dette betyder kun, at helhedsoplevelsen i høj grad er blevet forbedret i Palads bio. 

Historien bag Palads bio

Inden Palads bio overhovedet blev til et teater og senere en biograf, udgjorde bygningen Københavns 2. hovedbanegård, inden den nuværende hovedbanegård åbnede i 1911. Herefter blev bygningen overtaget af kommunen, hvor den blev udlejet og i første omgang brugt som varmestue for hjemløse. I 1918 blev biografen så endelig taget i brug, og senere i 1929 blev den indlemmet i Nordisk Film, hvilket den stadig er dagen i dag. I 1989 fik bygningen den fremtoning, vi kender fra i dag. Den blev malet, hvilket er blevet ikonisk og bygningens helt store kendetegn. 

En prisvindende biograf

I 2017 blev Palads valgt som “Årets sted i byen”, hvilket også bevidner om biografens betydning for Københavnerne. Afstemningen vælges netop af læsere og forbrugere, som valgte stedet til at være det bedste i København. 

Events i Palads bio

Palads bio holder ofte fede begivenheder, hvor der først og fremmest ofte er forpremiere på de nyeste film i ind- og udland. Derudover holder biografen sporadisk visninger i forbindelse med sportsbegivenheder og koncertfilm. Den 21. november afholder Palads eksempelvis en eksklusiv visning af koncertfilmen “Deteche Mode: Spirits in the forest”. Biografen er nytænkende, når det kommer til begivenheder, der kan vises i en af deres mange sale, hvilket kun vil fremme oplevelsen for dig. 

Parkeringsmuligheder omkring Palads Bio

Selvom vi Københavnere elsker at bruge cyklen eller offentlig transport som det primære og sekundære transportmiddel, er det nævneværdigt at tilføje Palads’ parkeringsmuligheder. Det er altid svært at finde parkering midt inde i indre by, og det er uoverskueligt at tage bilen - også på grund af trafikkens kaos. I Palads bio har man dog lavet en aftale med Q-park i Nyropsgade 42 lige ved siden af. Her kan du få 40 % i rabat, når du besøger Palads. På den måde kan du altså få billig og meget bekvem parkering, hvis du kommer lidt længere fra og ikke ønsker at cykle eller at køre med det offentlige. Her kan du bekymringsfrit nyde filmen og hurtigt komme afsted igen, når filmen er færdig.

Flere nyheder om Palads

Ønsker du fortsat at være opdateret på alt omkring Palads bio? Så anbefaler vi, at du holder dig opdateret i Palads’ eget nyhedsunivers. Her kan du også læse om rabatter og gode tilbud, inden eller efter du skal i biografen. Vi ønsker jer de bedste biografoplevelser i Palads.