Strikke-dillen er over os: Masser af garn og hygge i København

Københavnerne strikker som aldrig før, og hvis du gerne vil være med på bølgen i efteråret, så er der mange steder, du kan gå hen for at strikke i selskab med venner og bekendte.

Strikke-dillen har i den grad indtaget Danmark, og det er noget de københavnske cafeer og butikker har fået øjnene op for. Lige fra strikke-cafe til garn-banko så er der rig mulighed for at finde strikketøjet frem og gå ud og nyde den uldne interesse i selskab med andre.

tipkbh.dk har samlet en liste over de steder, hvor strikke-entusiaster er garanteret at få en fornøjelig oplevelse og blive en varm trøje eller et halstørklæde rigere.

Strik & drik, People like us

Amager-baren People like us på Vermlandsgade har opfundet et ganske hyggeligt koncept, der hedder Strik & drik. Her vil cafeen selvfølgelig byde på kolde øl fra baren, og så kan du samtidig drikke den med god samvittighed, for People like us støtter nemlig socialt marginaliserede grupper. Det kan ses på udvalget af alkohol, der blandt andet byder på en #enmillionstemmer-øl, som er udviklet af Dansk Handicap Forbund. På disse hverdagsaftener kan du indfinde dig med strikkeklubben og dit gode strikketøj, og her er både plads til mænd og kvinder i strikke-fællesskabet.

Næste Strik & drik arrangement sker d. 5. november kl. 17

Garnbanko, Kulturhuset Indre By

Når Kulturhuset inviteret til garnbanko i Indre By, så er det bare med at spidse ører og have sine bedste strikke-begreber klar. I et af spillene er tallene nemlig byttet ud med strikke- og hækle-udtryk. Heldigvis er der nok hjælp at hente ved sidemanden, hvis det går lidt for stærkt, og så vil der naturligvis også være en hel almindelig omgang banko. På denne aften vil der være fire runder med de sædvanlige præmier til en og to rækker samt hele pladen. Så få dig en ganske fornøjelig aften for små penge – her er naturligvis taget højde for corona-restriktionerne.

Arrangementet finder sted d. 15. november kl. 19

Mens vi strikker-julesalon, København

Da coronaen for alvor kom over os, var opgaverne færre for skuespillerne Trine Gadeberg, Christiane G. Koch og Ditte Hansen. Men de havde en fælles interesse og glæde i at strikke, som de gerne ville videreformidle med podcasten “Mens vi strikker”, der gik hen og blev et stort hit. Nu har de fantastiske tre grebet julesæsonen og vil nu afholde to julesaloner for deres publikum i København og Kolding. Her vil der være live-podcast samt portvinssmagning og selvfølgelig gode strikke-præmier til de heldige. Desuden vil der være mulighed for at købe den særlige Mens vi strikker-julesweater og årets jule-portvin. Eventen har været så populært, at det hurtigt blev udsolgt i København, og derfor er der nu åbnet for flere pladser – men skynd dig, hvis du vil være med til at strikke julen i gang i herligt selskab.

Arrangementet finder sted på Nørrebros teater d. 15. november kl. 14

Åbningstider
Man-tors: kl. 10-17:30
Fre: Kl. 10-18
Lør: Kl. 10-15

Tante Lola – krearum & kaffebar

På Søborg Hovedgade ligger et virkeligt hyggeligt sted, hvor du kan få en god kop kaffe og hygge dig med dine sysler. Her bliver indbudt til nørkleaften, og Tante Lola er bestemt et besøg værd, hvis du mangler et afbræk fra hjemmearbejdet i din lejlighed. Det sker sidste tirsdag i hver måned, og hvis du ikke lige har fået alt med hjemmefra, så er der også mulighed for at købe det i cafeen. Vær opmærksom på, at caféen holder lukket mellem jul og nytår.

De kommende Nørkleaften- arrangementer sker:

d. 24. november kl. 16

d. 22 december – tidspunkt følger

d. 26. januar – tidspunkt følger

d. 23. februar – tidspunkt følger

Louise Søgaard, der står bag caféen Woolstock, har indrettet de tidligere bar-lokaler i vintage-stil og brugt lang tid på at indkøbe møblerne på loppemarkeder.

Woolstock

Den tidligere Aller-journalist Louise Søgaard har med Woolstock-strikkecafeen på Østerbro forfulgt sin store drøm om at gøre strikke-indkøb til en social oplevelse. Siden åbningen i 2018 har Woolstock vist sig at være en stor succes hos strikke-entuasister og med et stilsikkert udvalg af garn og strikkeopskrifter, så er den lille café på hjørnet efterhånden et sted, man ikke kommer udenom i strikke-kredse. Her har du god tid til at udvælge lige præis det garn, du godt kunne tænke dig til næste projekt, mens den snakkesalige Louise glad tager imod bag disken – og her vil hun også kunne fortælle om de kendte navne, der har lagt vejen forbi den smarte café.

Woolstock skifter fra 5. januar adresse til Jagtvej 138, men mon ikke de mange trofaste stamgæster snart følger med. Lige nu er caféafdelingen dog lukket grundet corona-restriktionerne, men hele butikken er åbent for garnudsalg med maks. fem kunder af gangen.

Åbningstider
Man-søn: Lukket
Tirs-fre-lør: Kl. 11-16
Ons-tors: Kl. 15-20

Her kan du købe garn…

Tante grøn, Frederiksberg

Denne hyggelige garnbutik på Frederiksberg er bestemt et besøg værd, hvis du som begynder mangler gode råd og vejledning til at komme i gang med din strikke-karriere. Her får du god betjening med på vejen, når du omhyggeligt udvælger de rigtige farver og kvaliteter til dit næste bløde design. Og så kan du gøre det med ganske god samvittighed, for produkterne er udviklet så bæredygtigt som muligt med flere økologiske tilbud. Så kig forbi og gør et godt kup.

Håndarbejdscentret, Amager Centret og Rødovre Centrum

Håndarbejdscentret byder på rigtig oldschool garnudsalg, og her kan du helt sikkert få gode råd af nogle meget erfarne strikkere, når du handler. Giv dig blot god tid til at tage et kig på butikkens hylder, der er spækket med alle de kendte mærker som Sandnes, Permin og Cewic. Især gymnasieeleverne har fået øjnene op for den nye strikke-dille, så her er bestemt også mange unge kunder, der er søgt tilbage til det gamle håndværk. Spørg endelig bag disken når du er her, for her bliver tingene ikke taget så højtideligt, og du skal nok få klar svar på tiltale, når du vil vide mere om strikke-kunsten.

Åbningstider:

Rødovre:

Man-tors: Kl. 10-19

Lør-søn: Kl. 10-17

Amager:

Man-fre: Kl. 10-19

Lør: Kl. 10-17

I samme kategori

jp-lockwood-x8wPMDqUH2w-unsplash
093ec459-4ee5-4b24-8d9e-7057eb1b60d0
cover-1468234847176-28606331216a
gokart

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

cover-1468234847176-28606331216a
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled
byhaven-1
junk-ge55cc0e66_640

Forsiden netop nu

jp-lockwood-x8wPMDqUH2w-unsplash
093ec459-4ee5-4b24-8d9e-7057eb1b60d0
cover-1468234847176-28606331216a
gokart
dali-1272141_640
ice
fars-1
April-K-benhavn

Mest læste

Det sker i København

cover-1468234847176-28606331216a
dali-1272141_640
April-K-benhavn
Påskefrokost i København

Mad og drikke

ice
fars-1
Spisesteder nye
Påskefrokost i København

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides