Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Frisk boligen op med lidt ægte Københavner-coolness

Indlæg

Inspiration til en nem make over med skandi-stil

Når man har udenlandske gæster på besøg og tager dem med rundt i byen, bliver man ofte overrasket over at mange fokuserer så meget på de coole og stilfulde designs, som man ser så mange steder både uden- og indendørs her i København. Tja – måske bliver man vant til at se den minimalistiske og materiale-orienterede scandi-style, men det er bestemt en livskvalitet, som vi kan nyde godt af i det daglige.

Men selvom der er smukke bygninger i røde mursten såvel som facader i elegant mørkt glas overalt i bybilledet, og din lokale yndlingscafé har lækre håndsnedkererede møbler i egetræ, kan det være at din egen boligindretning ville nyde godt af en lille skandi-inspireret make over?

Vælt de hvide vægge med plakater

Den hvide farve er central for at få ro, lys og overskud ind i boligen, men det kan også overgøres. Tidens indretningstrend peger derimod engagement og dét at udtrykke sig personligt, hvilket går mod de hvide, intetsigende flader.

Du behøver ikke svinge penslen og selv udtrykke dig gennem billedkunst for at få personlighed og daglig glæde op på væggene. Gå efter at sammensætte flere plakater i de forskellige rum, som matcher hinanden tematisk og spiller op mod hinanden. Et godt råd er derfor at “kuratere din udstilling” ved at indkøbe plakaterne samtidig, så du ved hvordan de kan matches.

Du finder fx et stort udvalg af plakater fra Minida her, hvor du nemt kan mixe de udtryk, der rammer din smag. Søger du specifikt plakater til børneværelset, kan det være svært at finde de rette motiver, der passer til barnets alder og interesser, så få inspiration og tjek det brede udvalg af børneplakater her.

Brug opbevaring som dekoration

Denne trend lyder sværere end det egentlig er – hvorfor fokusere så meget på at gemme dit yndlingstøj væk bag skabsdøre, proppe reolen med bøger eller at stuve dit flotte køkkengrej og service væk i køkkenskabene? Investér i én af de mange skandinavisk designede, helt enkle garderobestativer i metal, som med sit grafiske udseende gør dine flotte skjorter eller kjoler til en naturlig, stilfuld del af indretningen.

Sørg også for en smuk og praktisk taske- og sko opbevaring i stativet. Du vil med garanti også få brugt dine tjekkede, mere festlige typer af tøj langt oftere, fordi præsentationen vil inspirere til daglig stil-overskud.

Det samme gælder med dine bøger og magasiner – stil dem op på en smal billedehylde, så du kan glæde dig over forsidernes grafik og billeder, og får mere lyst til at kaste dig over læsningen end Netflix!

I køkkenet er det hotteste inden for den klare, simple skandinaviske stil, at tingene bidrager til fortællingen om, hvem du er: Tjekkede designer-krus kan hænge fra kroge under hylderne, så du både kan glæde dig over den orden, det giver, og så selvfølgelig deres æstetik.

Lad være med at gemme dine lækre knive i skuffen – smæk dem op på væggen med en magnetstribe, hæng grydeskeer og stegeredskaber op. Det giver personlighed og stemning, at madlavningen ikke gemmes væk, men igen gøres til det centrale i køkkenet.

Skandinavisk design behøver ikke kun være dyre designer-produkter eller møbler til 20.000 kroner – det er derimod de små ting og synlige valg, som viser din kvalitetssans og din sans for tjekkede, æstetiske funktioner i boligen.

I samme kategori

50CDF4F8-1078-435E-91ED-392C227D1C9D_2
tipkbh.dk - www.tanddk
Annonce Kbh
chase-chappell-jpknI186H9w-unsplash (1)

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Frisør København
donuts-2969490_1280
Ramen
Aloe%CC%88-Cocktailbar-e1490868904470

Populære kategorier

Information