Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Corona guide med lærerige børneaktiviteter

Corona, corona, corona – Det fylder hele nyhedsbilledet og hverdagen for de fleste i disse dage. Mange forældre bekymrer sig sikkert også om hvordan de skal beskæftige børnene og passe et normalt fuldtidsjob fra hjemme-kontoret samtidig. Derfor har vi lavet denne guide, med en masse inspiration til hvordan du kan beskæftige børnene med lærerige aktiviteter.

Do It Yourself – Læringslege

Det er ikke nødvendigt at bremse læringsprocessen, bare fordi dine børn ikke skal i skole de næste 14 dage. Det kan faktisk blive en unik mulighed for jer til at lave noget sammen, der samtidig kan udvikle dine børns kompetencer. Det kan faktisk være nemt og sjovt, at gå igang med jeres egne hjemmelavede opgaver.

Legoglektie.dk er en hjemmeside, med en masse DIY-guides om tal, bogstaver og ord. Disse guides er helt gratis og der er virkelig meget inspiration at hente. Ved de fleste øvelser, står der også hvilken aldersgruppe det henvender sig til, så man kan finde et niveau der passer. Der er øvelser til lege med tal, bogstaver, ord, natur samt motorik og sanser.

DE BEDSTE LÆRINGSAPPS TIL BØRN

Hvis det virker uoverskueligt at skulle klippe og klistre med kreative opgaver, så er det naturligvis helt forståeligt. Særligt i disse corona tider, hvor man også skal klare hjemmearbejdet samtidigt.
Heldigvis findes der en masse gode apps, der kombinere spil og leg i læringsprocessen. Jeg har her samlet en oversigt, med 4 forslag nedenfor.

1. MINIMO – LEG OG LÆR ENGELSK

Minimo er et spil for børn i alderen 5-9 år. I spillet skal man bygge sin egen lille by, hvor man skal hjælpe byens indbyggere med at stave engelske ord. Herved udvikler børnene deres egne engelsk færdigheder på en sjov måde. Appen er nem at hente og koster 9 kroner i App Store.

2. BOGSTAVSKOLEN – LÆSNING OG STAVNING

Bogstavskolen lærer børn fra 4 år om bogstavernes form og skriveretning på en kreativ måde. Det er en app, hvor man starter med at tegne streger, bølger og andre former for at man til sidst kan skrive hele alfabetet.

3. QUICK MATH – MATEMATIK SPIL

Quick Math er et spil, hvor børn i alle aldre, kan lære de klassiske matematikmetoder. Samtidig øver børnene deres færdigheder til at regne hurtigere gennem appen.
Det er en af de bedste matematik apps, som hele tiden vil udfordre og udvikle dit barn, fordi den har så mange sværhedsgrader.

4. SOUND TOUCH TIL DE YNGSTE

Der findes også lærerige apps til de mindste børn på 0-3 år. Sound Touch er et godt eksempel, hvor børnene kan lære at afkode tegninger af alt fra forskellige dyr til musikinstrumenter. Appen bringer flere sanser i spil, således tingenes navne bliver nævnt når billederne bliver vist.
Der er endda hele 30 sprog i appen, så den er også meget brugbar for tosprogede, samt til forældre der vil lære deres børn engelsk i en tidlig alder.

Hvis du ikke fandt de helt rigtige apps blandt mine forslag, så kan du finde en oversigt med mange flere læringsapps til børn her.
Foruden de mange gode apps, så er der også flere lærebøger, der giver gratis adgang til deres portaler, under denne corona lockdown. Se en oversigt med hjemmesider nedenfor, som Katrine Iversen har lavet, hvor du kan finde træningsøvelser, evalueringsopgaver og prøver.

LÆRERIGE FJERNSYNSPROGRAMMER

Internettet er fyldt med spændende og lærerige programmer. Denne corona periode indbyder til at udforske disse muligheder. Men det kan måske være lidt svært at finde frem til de helt rigtige.

Jeg har udforsket dr.dk, og her kommer mine bud på nogle lærerige programmer, som du med rette kan se sammen med dine børn.

1. DANMARKSHISTORIEN

DR har lavet 10 programmer, der kan give jer et imponerende indblik i Danmarkshistorien. Fortællingen gennemgår de store tidsaldre, med start i stenalderen, for så at komme omkring vikingetiden, middelalderen, renæssancen frem til enevælden, indførelsen af grundloven og det nuværende demokrati.

Mon ikke det vil være lærerigt og skabe nysgerrighed ved børnene, samtidig med det sikkert også opdaterer din egen viden om Danmarkshistorien. Du kan se programmerne her.

2. MATADOR

Matador vil kunne give et godt historisk tilbageblik på perioden fra 1929-1947, hvis du har lidt ældre børn. Den klassiske Matador serie er både dramatisk og lærerig, med fortællinger om det danske samfund og dets udvikling gennem tiden.

Du kan se alle 24 afsnit fra serien her.

3. NATUR- OG DYREPROGRAMMER

Der findes mange gode natur- og dyreprogrammer på DR, så det kan være svært at udvælge de bedste. Derfor kommer jeg her med lidt forskellige forslag, som jeg vil anbefale at I fordyber jer i. Det drejer sig om ‘ Sebastian og Afrikas vildeste dyr‘,  ‘Hemmelige dyr‘ og ‘Amerikas vilde verden’.

UD I NATUREN

Hvis I kan finde tid til en pause i hjemmearbejdet, så er det heldigvis muligt at komme ud og opleve det skønne forårsvejr – Bare I sørger for at holde god afstand til andre.

Der kan være noget roligt og befriende over at udforske naturen, og få “corona hverdagen” lidt på afstand. Tag familien med i den nærmeste skov, hvor I kan plukke nyudsprungne ramsløg og påskelinjer. Det er også en god anledning til at tage en snak om skovens mange dyr, der kommer frem i foråret.

I naturen kan I også udforske og lege en leg. Hvem kan eks. finde flest ting med en grøn farve på 5 minutter, eller ting der starter med bogstavet B.

Følg løbende med i hvad der sker i København her.
Og hold dig løbende opdateret vedr. cornoa på sunhedsstyrelsens side her.
Er du i øvrigt i tvivl om, hvordan regeringens hjælppepakke vil hjælpe dig? Bliv klogere på dette emne lige her.

I samme kategori

67107472_10157221515909933_1817492621929480192_n
Vence - Den Franske Riviera
Udvalgt
440156083_1057262185960025_6850122099405692653_n

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Frisør København
donuts-2969490_1280

Populære kategorier

Information