Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Danmark oplever flest indbrud pr. indbygger i EU

Indlæg

Danskerne er særlig hårdt udsatte for ubehagelige overraskelser, når ferien er slut og turen går hjemad. Europarekorden for flest indbrud pr. indbygger tilhører nemlig Danmark. De nyeste tal fra Danmarks Statistik tyder dog på en mulig ændring i tendensen, da antallet af indbrud i efteråret i København og resten af Danmark er faldet.

Nye tal fra Danmark Statistik viser at der var knap 12.000 indbrud i tredje kvartal. Dette er et fald på ca. 3,4 % fra sidste kvartal. Ca. halvdelen af de indbrud sker i beboelser, mens 25% sker i forretninger og virksomheder og de sidste 25% foregår i ”ubeboede beboelser”.

Hos landets største sikringscenter, med afdeling i København, Bagger Låse & Alarm A/S, fortæller de, at flere af deres kunder fra netop København, ønsker mere tryghed, når de forlader hjemmet i flere dage ad gangen. Derfor har Bagger Låse nu samlet nogle effektive råd i en kampagne, de kalder “Stop Tyven!”, hvis klare formål er at holde tyvene ude af danske hjem gennem øget oplysning og kyndig rådgivning.

17 enkle råd til mere tryghed på din rejse

Det er en yderst ubehagelig oplevelse at vende hjem til gennemrodede skuffer, åbne skabe og lignende. Der er dog en række tiltag, som du kan implementere med henblik på at holde tyven ude, og hjælp fra naboerne er blandt de mest effektive råd til at holde tyven væk. Direktør i Bagger Låse & Alarm A/S, Thomas Bagger, fortæller i denne forbindelse:

Naboer kan gøre rigtig meget for hinanden, når det kommer til at holde tyven på afstand. Vi foreslår, at man tilbyder sin indkørsel, skraldespand, tøjsnor eller lignende til brug for naboen. Når tyven skal finde et hjem at bryde ind i, er det nemlig nogle af de punkter, som undersøges – og hvis der er blot en smule usikkerhed hos tyven, om hvorvidt der er nogen hjemme, holder de sig oftest væk. Det samme gælder i forhold til vildtvokset græs og sne ved husets indgang. Godt naboskab rækker langt, og tilbyd da gerne at hjælpe din nabo, når vedkommende selv skal væk fra hjemmet”.

Skab indtryk af liv i dit hjem

De 17 gode råd i “Stop Tyven!”-kampagnen har i høj grad til formål at signalere over for tyven, at der er mennesker i huset. Derfor anbefaler Bagger Låse endvidere, at du sørger for at lyset tænder og slukker automatisk, at der ikke er ryddet unormalt op, og at postkassen ikke flyder over med uåbnede breve og aviser.

Lad også de sociale medier blive hjemme fra din ferie. Det er blot nogle af de enkle, men yderst effektive råd, som Bagger Låse & Alarm A/S giver, når det kommer til at holde tyven ude af huset, fritidshjemmet eller lejligheden.
Ønsker du at læse alle 17 råd samt en række informationer omkring indbrud i Danmark, kan du finde flere informationer fra “Stop Tyven!” her.

I samme kategori

Annonce
CV
55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

16501360730_6670fa0fea_b
cover-1
IMG_4447

Populære kategorier

Information