Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Få hjælp til at navigere i Københavns boligmarked

ANNONCE

Selvom man ikke har prøvet at lede efter en bolig i København, så har de fleste godt hørt, at det kan være noget af en jungle.

Boligmarkedet går virkelig stærkt, og det kan også mærkes på skyhøje priser. Specielt under corona-krisen steg boligpriserne voldsomt. Sidder du med en bolig, som du gerne vil sælge, så er det selvfølgelig glædeligt. Er du derimod på modsatte side, hvor du gerne vil ud og købe en ny bolig, så er det lidt en anden sag.

Uanset hvad er det godt at få en boligadvokat med som rådgiver ved din bolighandel. Det vil både gøre processen mindre uoverskuelig og kan give dig en masse tryghed. Med en billig boligadvokat i København kan du trygt komme komme igennem en ellers til tider lidt overvældende proces uden risiko for at dumme dig i processen.

Hvad hjælper en boligadvokat med?

Formålet med at bruge en boligadvokat er, at du får en professionel og uvildig rådgiver til at sikre, at du ender med den bedst mulige handel. Normalt vil en boligadvokat derfor både hjælpe dig med at forhandle købsaftalen endeligt på plads, med at gennemgå hele handlen for potentielle fælder og med at få gennemført handlen korrekt.

En stor del af boligadvokatens rådgivning består i at se dokumenterne i handlen igennem for at sikre, at der ikke gemmer sig ubehagelige overraskelser, og at det du køber, svarer til det, du forventer. En bolighandel består nemlig af vældig mange dokumenter, hvoraf mange er skrevet i et juridisk sprog, som gør det svært at finde hoved og hale i, hvis man ikke har erfaring med at læse sådanne dokumenter.

Udover blot at hjælpe med at forstå de mange dokumenter, så hjælper en boligadvokat også til mere tryghed og færre bekymringer. Det er ligesom at have en ekstra med på holdet, som man kan trække på, når tingene virker lidt overvældende. Det minimere også risikoen for, at der efter handlen dukker uforudsete og ubehangelig overraskelser op.

Når prisen og de øvrige vilkår skal forhandles, er det heller ikke alle som føler, at de på egen hånd er godt klædt på. Det er derfor en god ide at få boligadvokaten til at hjælpe. Bolighandler er igennem mange bolighandler som en del af deres daglige arbejde og har derfor megen erfaring i at opnå de bedst mulige vilkår. Den erfaring kan du med fordel også trække på, når din købsaftale skal forhandles hjem.

Det sidste væsentlige aspekt er, at når du har fået en købsaftale til din kommende bolig på plads, skal handlen gennemføres. Det sker ikke bare ved at overføre penge fra køber til sælger. For at få gennemført en handel, er der en del praktiske og formelle ting, som skal klares. Der er blandt andet et skøde, som skal udarbejdes og tinglyses, en refusionsopgørelse som skal laves og nogle forsikringsforhold som der skal styr på. Ofte vil det også være nødvendigt at koordinere med banker og lignende. Alt det er typisk noget din boligadvokat vil tage sig af, så du er sikker på, at det er gjort korrekt.

Find en bolig i forstæderne

Boligmarkedet går rigtig stærkt, og specielt i København. Ikke nok med det, så er priserne tårnhøje når du bevæger dig ind i indre by. Det er ikke alle som hverken har råd til det, eller vil betale så meget for deres bolig. Derfor kan det være en økonomisk god idé at kigge mere mod forstanderne, hvor priserne ofte er en smule lavere, men hvor du stadig kommer til at bo tæt på København.

Selvom du flytter til en af forstæderne, er der rigtig gode muligheder for, at komme ind til København med offentlig transport og det kan ofte være næsten lige så hurtigt at komme herfra til indre by som at komme fra den ene ende af byen til den anden. Så tag forstæderne med i overvejelserne når du skal købe ny bolig, i et boligmarked der går rigtig stærkt.

I samme kategori

Annonce
CV
55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
generator-copenhagen-playbar-7
cover-1468234847176-28606331216a

Populære kategorier

Information