Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Slip for glohede varmeregninger med en varmepumpe

Indlæg

Få både grøn energi og gode besparelser – på varm luft!

De fleste boligejere i København får deres primære opvarmning fra fjernvarme. Vi kan da også bryste os af, at der så godt som aldrig er problemer med at få et varmt brus eller varme fra radiatoren. Ét problem er der dog – varmeregningen!

Det koster at varme boligen op, og har du også sommerhus eller kolonihave. Er varmeregningerne helt sikkert en overraskende stor post i budgettet – hvert år. Samtidig diskuteres det også oftere og oftere, om fjernvarmen nu er så fornuftig og miljøvenlig, som man kunne ønske.

Derfor har flere og flere boligejere, samt sommerhus- og kolonihaveejere, fået øjnene op for at skifte over til varmepumpe til opvarmning af huset såvel som varmtvandsbeholderen. Men hvordan fungerer en varmepumpe grundlæggende – og hvorfor er det en billig opvarmningskilde?

To typer: Luft til luft og luft til vand varmepumper

Du kan få to slags varmepumper og selvom begge typer bruger strøm. Er det en god forretning, da de grundlæggende producerer op mod 4 gange så mange kW i varmeenergi, som de bruger kW i strøm. De fungerer desuden uanset årstidens temperaturer, så du selv på kolde dage får god varme.

Den ene kaldes en luft til luft varmepumpe, da den ved hjælp af strøm cirkulerer varmen fra den omgivende luft rundt i pumpen. Hvorefter den kan sende væsentlig opvarmet luft ud i rummet. Denne billige type varmepumpe kan du nemt installere og du kan løbende indstille den til dine ønskede temperaturer. Således at varmepumpen sørget for at dit hus, sommerhus eller din kolonihave har en stabil varme. Det er en stor fordel, særligt i de sidste to typer af huse, da du slipper for fugtskader og altid har en jævn temperatur, når du ankommer til huset.

Den anden type omdanner luftens varme til varmt vand. Som både bruges opvarmningen af vandet i dine radiatorer, i gulvvarmen og i varmtvandsbeholderen, som du bruger til bad og husholdning. Denne type varmepumpe leverer derfor gedigen, billig opvarmning til din helårsboligen, og de fleste kvalitetsvarmepumper tjener sin pris ind på bare 5-6 år. Luft til vand varmepumpen giver således gevaldige besparelser på varmeregningen på længere sigt, så det er en fornuftig investering.

Læs mere om installation, funktioner og teknologien bag i denne guide til varmepumper. Det koster som bekendt at investere i grøn strøm og varme. Men med en varmepumpe er du sikret store besparelser inden for ganske få år.

I samme kategori

Annonce
CV
55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Frisør København
K-benhavn-1
DSC_4778
cover-2

Populære kategorier

Information