Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Tre gode råd til at vedligeholde dine sko

Indlæg

Vi bruger vores sko hver eneste dag, og de bliver hurtigt slidte, hvis ikke vi tager os godt af dem. Der er mange forskellige måder, hvorpå at du kan tage af dine sko, men der er også gode råd, som du måske ikke har tænkt på, som kunne forlænge holdbarheden på dine sko. Derfor får du i denne tre gode råd til at passe godt på dine sko, så du ikke skal ud og ofre mange penge på nye. Mangler du specielle såler eller måske ortopæd sko, kan du læse mere her.

Udskift dine sko

For at dine sko kan have den længste holdbarhed, så skal du huske at skifte dem hver dag. Det er altså en god ide at have flere par sko i skabet, som du kan skifte imellem i løbet af ugen. Bruger du dine sko hver eneste dag, så er det meget nemmere at slide dem hurtigt op, da de ikke får lov til at tørre ordentlig igennem efter regnvejr, og de ikke bliver renset ordentligt for vejstøv og vejsalt. Det er også på denne måde at du undgår at danne sporer i dine sko, som kan udvikle sig til fodsvamp. Det er altså en god ide at komme i forskellige sko, så dine fødder har de bedst mulige forhold i løbet af dagen.

Beskyt dine sko

Når du køber nye sko, er det en god ide at sørge for, at de er beskyttede. Dette sker ved at give dem et lag imprægnering, så de ikke tager nær så godt imod fugt og urenheder, som kan ødelægge materialet, som de er lavet af. Imprægnering koster ikke så meget, og det er effektivt. Når du giver dem et lag, så er det vigtigt at dine sko er rene, ellers lukker du urenheder inde under imprægneringen. Det er også en god ide at give dem flere lag end blot et tykt lag. Når du giver dine sko imprægnering er det vigtigt, at de kan stå i et par timer for at tørre, og det er vigtigt, at du gør det udendørs for, at du ikke bliver dårlig.

Plej dine sko

Når du køber sko, så er der mange forskellige måder at pleje dem på. Du kan for eksempel pleje dem med skocreme og læderfedt. Når du vælger at pleje dine sko med denne type af plejemidler, så giver du dem fugt, så de ikke absorberer en masse andre typer af væske og skidt i hverdagen. Når du skal pleje din sko, så skal du først børste dem rene for skidt og for snavs. Er de for beskidte til blot at børste det væk, så er det en god ide at vaske dem grundigt og lade dem tørre helt igennem. Når de er færdige og helt rene, så skal du gnide læderfedtet ind i skoene i små cirkelbevægelser, og dette skal du blive ved med, til der er gnedet et lige og pænt lag over hele skoen. Det er også vigtigt at huske, at du skal fjerne eventuelle snørebånd inden denne process. Du kan eventuelt lægge dem i blød for at få dem helt rene.  

I samme kategori

55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1
michal-parzuchowski-oT-XbATcoTQ-unsplash
Skærmbillede 2024-03-20 kl. 10.14
tipkbh.dk - unikkebegravelser

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
cover-2

Forsiden netop nu

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
marcela-laskoski-YrtFlrLo2DQ-unsplash
Amazing Space
Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Frisør København

Mest læste

Det sker i København

dsc7699
Dining Six. Cinco
ROJA_1920x1080-2-1
Copenhagen Light Festival

Mad og drikke

Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Ramen
fars-1

Kultur og kunst

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Annoncørbetalt

Instagram Feed

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Vores bedste guides

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
cover-2