Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Flere og flere virksomheder åbner afdelinger i København

Indlæg

Der har været meget fokus på urbanisering, og for at få mindre fokus på storbyerne har man prøvet at outsource statslige afdelinger til Udkants Danmark, men det tyder på at private virksomheder ikke følger den trend som politikerne prøver at gennemtvinge.
Tværtimod har private virksomheder i stedet for valgt at gå den anden vej og åbne afdelinger i København.

Hvorfor vælge København?

Byggefirmaet Visuel, har hovedkontor i Næstved og har været en af de dominerende byggefirmaer i årevis. Dette har gjort at de har valgt at ekspandere og prøve at overtage markedsandele i Storkøbenhavn ved at åbne kontor i Frederiksberg.

For at forstå hvorfor virksomheder søger fra land mod by skal man længere tilbage i historien for finde svar. I midt 1800-tallet blev der indført en næringsfrihedslov, som betød at man ikke mere krævede en særlig tilladelse til at drive en lang række forretninger. Flere og flere begyndte at flytte til byen for at etablere forretning, netop på grund af den lov. Det blev kort og godt mere attraktivt at bosætte sig i byerne. I flere byer opstod også et rigt foreningsliv, politisk og socialt. Denne trend har fulgt tiderne til i dag, hvor man fra en politisk side prøver at vende udviklingen, men i stedet stadig kan se at folk og virksomheder søger ind mod storbyerne.

Webshoppen Bybutterfly.dk har også fulgt denne trend, og flyttet sit hovedkontor til indre København.

For disse virksomheder er det vigtigt at kunne ramme et større kundesegment ved at være bosat i København. Selvom Bybutterfly.dk er en webshop som i realiteten kan operere fra ethvert sted i verden. Har man valgt at være i København og dette skyldes logistik. Og at man tilbyder kunder bosat i København og omegnen at komme forbi hvis de skal have byttet noget.

Virksomheder i dag søger stadig ind mod byerne. Især København og med rette grund: København is the place to be!

I samme kategori

Annonce
CV
55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

16501360730_6670fa0fea_b
cover-1
IMG_4447

Populære kategorier

Information