Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Vigtige danske sportsbegivenheder i de kommende måneder

Sponsoreret indhold

 

Sport er blevet en fastforankret del af vores kultur og hverdag. Ikke blot herhjemme i Danmark, men også i resten af verden. Sport udgør en vigtig del af manges liv og er samtidig kilde til både underholdning og sociale begivenheder. Hvert år byder sporten på store og små højdepunkter, som samler danskerne foran skærmen, eller i haller, arenaer eller stadions rundt om i landet. 2023 har allerede budt på en hel del fantastiske sportsbegivenheder. Ikke mindst Tour de France og Jonas Vingegaards nye triumf i det prestigefyldte franske cykelløb. Selvom året så småt går på hæld, er der stadig nogle måneder med sportsbegivenheder forude. Vi ser her på de vigtigste af disse.

 

Ryder Cup i golf

For dem, der elsker golf, ligger den længe ventede Ryder Cup-turnering forude. Det er ikke hver dag, at man får lov til at opleve verdens bedste golfspillere i en intens landskampsdyst mellem USA og Europa, men det er ikke desto mindre det, der er tilfældet, når Ryder Cup løber af stablen hvert andet år. Det er efterhånden blevet en af de mest prestigefyldte sportsbegivenheder. Flere millioner seere streamer turneringen online, og turneringen er også genstand for en hel del sportsvæddemål, hvor de golf-interesserede kan spille på en lang række golf odds markeder på turneringen.

Danmark har faktisk stolte traditioner i Ryder Cup, da den tidligere professionelle danske golfspiller, Thomas Bjørn, har været med til at vinde turneringen hele tre gange. Thomas Bjørn er sågar en af kaptajnerne på det nuværende Europa-hold, som blandt andet tæller danske Nicolai Højgaard blandt de aktive spillere på holdet i årets Ryder Cup. Turneringen afvikles fra den 25. september til den 1. oktober på Marco Simone Golf & Country Club i Rom, Italien.

 

Lombardiet rundt i cykling

Efteråret plejer ikke at stå i cykelsportens tegn. De helt store etapeløb som Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a España er for længst overstået, men der er dog stadig et par klassikere tilbage, som mange cykelentusiaster ser frem til. Et af dem er Lombardiet Rundt, der køres hvert år i Norditalien i starten af oktober. Her tages pulsen på de helt store cykelryttere som Pogacar og Vingegaard, inden rytterne så småt går i vinterhi ovenpå et forår og sommer med højintense cykelløb hver eneste måned.

Igen i år vil man få danske cykelryttere at se i aktion, når Lombardiet Rundt skydes igang den 7. oktober. Her vil man blandt andet kunne følge Frederik Wandahl på BORA-Hansgrohe holdet og Jonas Vingegaards Jumbo-Visma hold. Det var blandt andet i Lombardiet Rundt 2022, at slovenske Pogacar satte Jonas Vingegaard til vægs efter, at danskeren netop havde vundet Tour de France få måneder forinden.

 

VM i håndbold for kvinder

De sidste måneder af 2023 står også i håndboldens tegn. Her skal de bedste kvindelige håndboldspillere nemlig dyste om VM-trofæet. VM i håndbold for kvinder bliver et delt værtskab mellem Danmark, Norge og Sverige. De danske kampe afvikles i henholdsvis Jyske Bank Boxen i Herning og Arena Nord i Frederikshavn.

Vi er en nation af håndbold-entusiaster. Der er derfor rigtigt mange danskere, som ser frem til VM-turneringen, der fløjtes i gang den 29. november og slutter den 17. december. 32 hold deltager, og Danmark er naturligvis med. De danske kvinder har vundet seks medaljer ved VM i håndbold igennem tiden. En guldmedalje, to sølvmedaljer og tre bronzemedaljer.

 

Afslutningen på EM-kvalen i fodbold 2024

Kvalifikationen til EM i fodbold i 2024 er i fuld gang. Turneringen er allerede knækket, og der resterer for Danmarks vedkommende fire kampe. Disse fire kampe bliver afviklet i oktober og november, så vi vil faktisk vide, om Danmark får indløst sin EM-billet den 20. november, når Danmark har spillet sin sidste EM-kvalifikationskamp på udebane mod Nordirland. Flere hundrede tusinde danskere vil sidde klinet til skærmen, når Danmark spiller sine to resterende udekampe, mens der helt sikkert vil være udsolgt i Parken til Danmarks to sidste hjemmekampe mod henholdsvis Kasakhstan og Slovenien.

 

Vigtige kampe i Superligaens grundspil

Efteråret byder på mange spændende ting i den danske hovedstad og resten af landet. Der er et væld af kulturbegivenheder at overvære, men der er nu også en hel fodbold at nyde. Grundspillet i den danske superliga vil i løbet af efteråret, og vinteren gå ind i sin afsluttende fase. Frem mod december spilles der kampe i Superligaens grundspil, og det er her at bukkene så småt skilles fra fårene. Når Superligaen går på vinterpause fra den 4. december, vil der kun restere 4 runder i grundspillet, så det er altså i løbet af efteråret og vinteren, at Superliga-holdene skal have skabt momentum og sikre sig point nok til den absolutte slutspurt i foråret.

I samme kategori

55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1
michal-parzuchowski-oT-XbATcoTQ-unsplash
Skærmbillede 2024-03-20 kl. 10.14
tipkbh.dk - unikkebegravelser

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
L16_HDMS_Absalon_-_20070902

Forsiden netop nu

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
marcela-laskoski-YrtFlrLo2DQ-unsplash
Amazing Space
Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Frisør København

Mest læste

Det sker i København

dsc7699
Dining Six. Cinco
ROJA_1920x1080-2-1
Copenhagen Light Festival

Mad og drikke

Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Ramen
fars-1

Kultur og kunst

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Annoncørbetalt

Instagram Feed

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Vores bedste guides

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
L16_HDMS_Absalon_-_20070902