Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

3 bæredygtige transportmuligheder i København

Der er ingen tvivl om, at København er en dejlig by at slentre rundt i. Men der er også rig mulighed for at komme rundt på anden vis. Her får i tre nemme og hurtige muligheder for bæredygtig transport i København.

El-løbehjul

Til dem der ønsker en lidt sjovere transportmetode, hvad er så federe end et elektrisk løbehjul. De to firmaer VOI og TIER har lavet nogle el-løbehjul, som er en ny måde at komme fra A til B i København og en sjov måde at opleve byen på. De findes over alt i København og låses nemt op via deres app. Ikke nok med at det er en utrolig fed måde at komme rundt i byen, så er det også et godt miljøvenligt alternativ til bus, bil m.m.

Du kan benytte VOI eller TIER, hvis du er sent på den til en aftale og ønsker en sjov og anderledes måde at komme hurtigt frem. Find et ledigt løbehjul på appen, lås op og afsted med dig! Derudover er det også en anden måde at opleve byens mange hjørner på. Du kommer hurtigt rundt og har det sjovt samtidig. Så saml vennerne og oplev København via de nye elektriske løbehjul!

Pris: 10 kr. for at låse en scooter op og 1,5 kr./minut.
Læs nærmere om hvordan el-løbehjulene fungere her.

Delebil

Til regnvejrsdagen eller Københavneren uden bil. GreenMobility er en fantastisk mulighed når du står op en dag og det står ned i stænger, som vi alle ved kan ske til tider i Danmark.

Find den nærmeste bil via deres app, lås op og kør afsted. Bilen kan stilles alle steder i København. Du kan derfor køre afsted, afslutte turen og behøver ikke at parkere den samme sted som du kørte fra. Du kan også køre ud fra Københavnsområdet men dog ikke afslutte din tur uden for København.

GreenMobility er også en god mulighed til Københavneren, der ikke har en bil. Hvis du for eksempel skal en tur i IKEA, handle stort ind i et supermarked eller blot har lyst til en køretur.

Bilerne findes over alt i København og låses nemt op via deres app. Du skal dog i forvejen have oprettet en profil og sendt billede af dit kørekort. Typisk bliver profilen godkendt i løbet af nogle timer. Du kan pause turen undervejs, hvis du har et par stop og først afslutte din tur helt, når du er færdig med at bruge bilen.

Pris: Gratis at oprette en bruger og låse en bil op. Det koster 4 kr. i minuttet til man har afsluttet sin tur. Der er dog også mulighed for at købe forskellige pakker, hvis man ofte bruger GreenMobility og at det ikke kun er til spontant behov.

Et alternativ til GreenMobility er Drive-now, som har et lign. koncept. Herudover findes der også GoMore og SnappCar, hvor du kan låne biler gennem private personer. Priserne her starter ved 200 kr. for en hel dag.

Bycykler

Bæredygtige transportmuligheder

Til dig der ikke har en cykel eller hvis uheldet er ude. De fleste af os har prøvet at komme ud til en punkteret eller flad cykel, men fortvivl ej! Donkey Republic har din ryg! Lige som de to tidligere transportmuligheder findes cykeludlejning også. Cyklerne findes over alt i København og låses nemt op via deres app.

Så hvis du skulle komme ud til en flad cykel, er det slut med at komme for sent til aftaler. Find blot den nærmeste cykel via deres app, lås op og hop op på cyklen.

Pris: Jo længere tid du lejer cyklen, jo mere sparer du. For under et kvarter kan de lejes for 12,5 kr.

Alternativet til Donkey Republic er den klassiske hvide bycykel med elmotor. Du kan se deres cykelstandere her, og hvor mange ledige der er ved hver.

I samme kategori

419770014_782367777251954_7485136211664181059_n
376238190_808006597999396_7336191843688346866_n
generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

16501360730_6670fa0fea_b
IMG_4447
jay-wennington-N_Y88TWmGwA-unsplash-scaled

Populære kategorier

Information