Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Dette bør du være opmærksom på, inden du optager et lån

Indlæg

Inden man optager et lån, så er der visse områder, som man bør være opmærksom på. Disse dækker blandt andet over lånets omkostninger, lånets løbetid, behovet for lånet og de forskellige lånemuligheder. Du kan læse mere om disse nedenfor.

Lånets omkostninger

Der kan være stor forskel på de forskellige låns omkostninger. Når man skal undersøge, hvad omkostningerne er på det lån, som man ønsker at optage, så er det vigtigt, at man ikke kun forholder sig til renteomkostningerne. Dette skyldes, at der er langt flere omkostningstyper, som vil påvirke, hvor dyrt ens lån ender med at blive. Disse dækker blandt andet over administrationsomkostninger og omkostninger til gebyr. For at skabe gennemsigtighed for sig selv, bør man se efter ÅOP, når man skal identificere lånets omkostninger. Hvad betyder ÅOP? ÅOP står for Årlige omkostninger i procent og i dette tal er alle omkostningerne i forbindelse med lånet derfor inkorporeret.

Lånets løbetid

Lånets løbetid er også vigtig at forholde sig til, når man skal optage et lån. Løbetiden på et lån er den tidsperiode, som man har til at tilbagebetale lånet. Er lånets løbetid derfor 5 år, så skal du sikre dig, at du kan nå at tilbagebetale lånet inden, at disse år er gået. Løbetiden er vigtig at overholde, da der vil tilfalde markante omkostninger på ens lån, hvis man overskrider denne løbetid. For nemmest muligt at finde frem til, hvor lang løbetid du har behov for, så er det en god ide at lave et budget over ens økonomi. På denne måde kan man finde frem til, hvor mange penge man har mulighed for at afdrage hver måned efter, at alle ens andre udgifter er betalt.

Behovet for lånet

Inden at man optager et lån, så bør man selvfølgelig altid overveje, hvorvidt man har behov for lånet. Som du kan læse dig frem til ovenfor, så er et lån langt fra gratis og man skal også kunne tilbagebetale lånet igen. Et lån kan derfor ende med at være hårdt for ens økonomiske situation, hvis lånet optages uden velovervejelse. Inden lånet optages, bør man derfor overveje, om man kan skaffe pengene på anden vis. Dette kan man for eksempel gøre ved at arbejde mere eller spare mere op. Få et overblik over din økonomiske situation for at finde frem til mulighederne på en sammenligningsside.

Nærlæs aftalen

Hvis man har besluttet sig for at optage et lån, så er det altid vigtigt, at man sørger for at nærlæse låneaftalen inden, at man skriver under. I låneaftalen fremgår alle vilkårene i forbindelse med aftalen, herunder hvor mange omkostninger der vil være i forbindelse med lånet og hvor lang løbetiden er. Der vil også fremgå vilkår i forhold til, hvis man ikke overholder den opstillede aftale.

I samme kategori

55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1
marcela-laskoski-YrtFlrLo2DQ-unsplash
michal-parzuchowski-oT-XbATcoTQ-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

generator-copenhagen-playbar-7
Frisør København
VesterbroStreetpartyHeader-01
Pub-quiz

Populære kategorier

Information