Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Alt du skal vide om EM i fodbold

Annonce:

Selvom der i øjeblikket ikke er meget sol at spotte, så er sommeren altså lige rundt om hjørnet. Det betyder også, at Europa er ved at gøre de sidste forberedelser, inden det går løs med EM i fodbold om kun ganske få uger. EM er en af de største fodboldturneringer i verden, og slutrunden denne sommer bliver kun endnu vildere, idet kampene skal spilles i 12 forskellige byer i 12 forskellige lande for at markere turneringens 60 år. Til EM skal der spilles mere end 50 kampe i perioden fra den 11. juni til den 11. juli, så der bliver masser af god underholdning for alle fodboldglade fans. I artiklen herunder har vi samlet alt det, du bør vide om den kommende EM-slutrunde, og du kan finde svar på, hvem der er favoritter til at vinde, hvornår Danmark skal spille i Parken samt, hvad Danmarks chancer er for at gentage succesen fra 1992.

Hvem er favoritter til at vinde EM?

Når de mange europæiske lande stiller op til EM, er det naturligvis med det formål at gå hele vejen og vinde den prestigefyldte fodboldturnering. Men hvem er egentlig favoritter til at vinde i år? Odds EM vinder og skab lidt ekstra spænding gennem turneringen. Mange har spået England gode vinderchancer i år, men der er også flere andre lande, som har gode chancer. De forsvarende verdensmestre, Frankrig, vil uden tvivl give England kamp til stregen, og det samme vil Belgien gøre, som i øjeblikket ligger nummer et på FIFA’s verdensrangliste. Andre mulige kandidater til at vinde trofæet er Portugal, som er de forsvarende europamestre.

Hvornår skal Danmark spille sine kampe i København?

København er som bekendt én af de 12 byer, hvori der skal spilles EM-kampe, og det betyder, at Danmarks tre kampe i gruppespillet skal spilles i Parken i København. Danmark spiller den første kamp mod Finland den 12. juni, den næste kamp mod Belgien den 17. juni og den sidste kamp i gruppespillet mod Rusland den 21. juni. Alle disse tre kampe bliver spillet i Parken i København, og dermed er der altså lagt op til en sand folkefest i de danske gader.

Hvad er Danmarks chancer for at nå til tops?

Danmark har vundet EM én gang tidligere, nemlig i 1992. Dengang kom sejren som noget af en overraskelse, idet det danske landshold dengang kun kom med til EM på et afbud. Siden da har Danmark ikke haft særlig stor succes til EM, men spørgsmålet er, hvad Danmarks chancer er for at nå til tops til dette EM? Holdet har gode chancer for at gå videre fra gruppespillet, men det ser straks sværere ud, når de kommer længere i turneringen. Danmark er langt fra favoritter til at vinde EM, men de anses af mange som værende underdogs, så måske de alligevel kan overraske alt og alle, ligesom de gjorde ved EM i 1992.

I samme kategori

Annonce
CV
55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
generator-copenhagen-playbar-7
K-benhavn-1

Populære kategorier

Information