Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Det rigtige farvekoncept til din restauration

Annonce:

Det visuelle design og designkonceptet på din restauration spiller en vigtig rolle i at skabe en behagelig atmosfære for dine gæster. Hvis dine gæster føler sig veltilpas, bliver de gerne længere tid i restaurationen og bruger også flere penge. Den rigtige sammensætning af farver kan i denne forbindelse være afgørende. Vi forklarer dig her, hvad det kommer an på, og hvad du kan opnå med de forskellige farver.

Farvernes betydning

Ud fra erfaringer i forskellige kontekster er folks følelser forskellige i forbindelse med forskellige farver. Hvis du bruger dem rigtigt, kan du bestemme de følelser, som farvetonerne skal udløse hos dine gæster. Men grundlæggende kan de kategoriseres således:

Rød

Rød er en signalfarve. Den betyder kærlighed, ild, men også fare og vrede. Ved indretning af en restauration er farven rød godt egnet til at sørge for en første impuls hos forbipasserende. Dog bør du kun anvende rød diskret, da det ellers virker for uroligt.

Orange

Orange ting udstråler optimisme og livsglæde. Et rum med orange highlights fortæller gæsterne, at de er velkomne her. Orange har derudover også en appetitvækkende virkning. Derfor er menukort eller flyers i orange en smart idé til at få dine gæster til at bestille.

Gul

Farven signalerer både optimisme og glæde. Især små rum virker meget mere rummelige, når de er gule. Benyt gule detaljer til at puste lidt liv ind i trange eller mørkere steder.

Grøn

Grøn står for natur, harmoni, sundhed og sikkerhed. Grønne elementer på din restauration, som fx planter, har en hurtig indvirkning på dine gæster. De føler sig godt tilpas og bliver gerne lidt længere tid.

Blå

Blå er den typiske business-farve. Den virker saglig og tillidsvækkende. Blå elementer kan få små rum til at virke større. Dog fremkalder denne farve en kølig stemning, hvis man fremhæver den for meget.

Hvid

Denne farve er summen af alle farver og står for renhed og klarhed. Den er perfekt egnet til i samspil med andre farver at neutralisere og lysne dem. Hvid giver ting en vis elegance. Men hvis man overdriver, virker den snarere utilnærmelig. Brug derfor kun hvid i kombination med andre farver.

Grå

Grå er også en farve, der kun kan opnå virkning i kombination med andre farver. Når den står alene, virker den neutral, diskret og ensformig. Med highlight i farver fremstår fx grå møbler meget elegant.

Sort

Sort forekommer ædelt og seriøst og udtrykker værdighed. Du bør dog undgå overdrevet brug af sort, når du indretter rum. Brug sort afmålt eller i kombination med lyse farver, når du indretter. På den måde skaber du en intim, men harmonisk atmosfære.

Det rigtige miks gør udslaget

Når det gælder det samlede farvekoncept i din restauration, bør du satse på en kombination. Når enkelte farver står alene, har de en tendens til at sende de forkerte signaler. Til gengæld udstråler for mange farver i kombination uro. I møbleringen bør du derfor beslutte dig for roligere toner som basis. Anvend farvede detaljer i dekorationer, menukort, flyers, billeder eller på servicet. For netop sådanne kontraster skaber en moderne og glad stemning, som giver dine gæster lyst til at ville tilbringe skønne stunder hos dig og gerne komme igen.

I samme kategori

Annonce
CV
55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
generator-copenhagen-playbar-7
cover-1468234847176-28606331216a

Populære kategorier

Information