4 ting, Danmark er kendt for i resten af verden

Annonce:

Tyskerne er kendt for store biler og sauerkraut. Hollænderne for træsko og tulipaner. Franskmændene for vin og Eiffeltårnet. Men hvad er Danmark egentlig kendt for ude i den store verden?

Danmark er faktisk kendt for en hel del, og har du svært ved at forestille dig, hvad det kunne være, skal du bare blive ved med at læse videre. Her kommer vi nemlig med fire ting, som Danmark i stor grad er kendt for i resten af verden.

H. C. Andersen

Hvad der er én dansker, der har gjort sig bemærket jorden rundt, så er det i den grad Hans Christian Andersen. Den fynske digters eventyr er oversat til mere end 160 forskellige sprog verden over, og det er altså ikke uden grund, at kinesere, japanere og andre turister altid skal en tur på Langelinie for at se den lille havfrue, når de er i Danmark.

Hygge

En anden ting, vi danskere er kendt for, er vores hygge. Danskerne er flere gange blevet kåret til verdens lykkeligste folkefærd, og flere mener, at årsagen hertil ligger gemt i vores evne til at hygge. Når udlændinge hører om hygge første gang, ser de ofte en anelse forvirrede ud. Det skyldes, at der på de fleste sprog ikke findes nogen direkte oversættelse af hygge, og at det derfor kan være svært at forklare andre, hvad det helt præcist dækker over. I de senere år er der dog blevet lagt mærke til vores hygge, og den er nærmest blevet en del af Danmarks ”brand”.

Dansk design

Uanset, om vi taler om en wegner stol, en PH-lampe eller noget helt tredje, så har resten af verden længe haft smag for dansk design. Bevidst eller ej, så har de danske designere over en bred kam formået at tiltrække international opmærksomhed med deres designs, og det gælder både nutidens hotte designernavne såvel som de gamle klassikere. Det kan også mærkes på efterspørgslen, der er steget voldsomt på dansk design i de senere år.

Vikingerne

Ret beset er vikingerne egentlig en mørk og dyster periode i dansk historie. Her drog vi ud og plyndrede, voldtog og myrdede løs. Alligevel ses vikingerne og vikingetiden i dag som noget, vi danskere på mærkværdigvis kan være stolte af, og som resten af verden kender os for. Det skyldes ikke mindst vikingeserien ”Vikings” på Netflix, der har skab international opmærksomhed på vikingetiden.

Årsagen til, at både vi og resten af verden tager let på det i dag, skal måske findes i, at det er rundt regnet 1.000 år siden, disse uhyrligheder fandt sted. Ikke desto mindre er det stadig noget, Danmark og danskerne er kendte for den dag i dag.

I samme kategori

pexels-vlada-karpovich-4050315
Picture1-2
pexels-karolina-grabowska-4475523
pexels-shiny-diamond-3762402

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

gaza
smk
144A1538-1400x840-2

Forsiden netop nu

gaza
arbejderm
smk
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
fitness 2
chamoi
VesterbroStreetpartyHeader-01

Mest læste

Det sker i København

smk
VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København

Mad og drikke

gaza
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
Design uden navn

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides