5 ting du kan lave, mens du alligevel er indenfor

Næsten alle i hele landet sidder indenfor i disse dage, og hvis ikke de ligefrem bliver inde i deres huse eller lejligheder, så går deres grænse i hvert fald ved altanen eller enden af haven. Det kan være udfordrende at være sammen med de samme mennesker under samme tag i flere dage og uger ad gangen – men frygt ej! Her kommer en fremragende liste med fem underholdende ting, I kan lave derhjemme i stuen eller i haven.

”Ser du stadig med?”

Den besked er der nok mange, der får fra deres tv for tiden, når de binger den ene Netflix-serie efter den anden – og svaret er ja. Vi ser stadig med. Men hvis du er ved at have kæmpet dig igennem næsten hele Netflix’ filmliste og måske trænger til lidt nye input, så kommer de her.

Tiger King. Denne nye dokumentar på Netflix har fået helt forrygende og vanvittige anmeldelser. Den skulle efter sigende være helt hen i vejret – men på den gode måde. Uden at spoile for meget, så kan det godt afsløres, at serien (der har to sæsoner) handler om den meget flamboyante og outrerede cowboy Joe Exotic. Joe ejer en ramponeret zoo og ligger konstant i krig med naboen, som påstår, hun har et fristed for dyr. Så er præmissen lagt og det, der følger derefter, er enormt underholdende og frygtindgydende. Tiger King kan i den grad anbefales!

The Witcher. Du har måske (sikkert nok) set The Witcher med Henry Cavill som monsterjægeren Geralt, men hvis du endnu ikke er startet på den, så er det bare at komme i gang! Det er en fremragende serie, og der er noget for alle involverede.

Derudover findes der naturligvis andre fremragende serier som for eksempel The Chilling Adventures of Sabrina, Lucifer (som snart kommer ud med en femte og sidste sæson) og den anmelderroste I Am Not Okay With This.

Brætspil, kortspil, tegnespil, spil og atter spil

Hvis du alligevel har brug for en lille pause fra skærmen, så kan du også spille spil. I kan for eksempel lave jeres eget spil, hvor alle spillerne skriver forskellige spørgsmål på et stykke papir (de skal helst selv kende svaret), og så smider I alle spørgsmålene i en skål. Derefter vælger én spiller ad gangen et spørgsmål, som spilleren læser højt. Den, der først svarer rigtigt på spørgsmålet får et point. Spørgsmålene kan være alt mellem himmel og jord lige fra ”Hvornår blev Eiffeltårnet bygget?”, ”Hvem vandt sidst verdensmesterskabet i fodbold?” eller ”hvem opfandt den første lommeregner?”

Andre fremragende spil inkluderer det enormt sjove Hint, Partners, Uno, Monopoly og Cranium.

Yoga og andre motionsformer

Det er vigtigt at holde sig bare nogenlunde i form, mens du sidder på din altan og drømmer om jeres næste ferie. Man kan hurtigt forfalde til sofaen og mobilen – især hvis vejret er lidt dårligt – men det er vigtigt at holde kroppen i gang. Du er måske vant til at klatre, sejle i kajak eller én af de helt andre ting, som København kan byde på i henhold til udendørs træning, men heldigvis er der masser af øvelser, du kan lave derhjemme på stuegulvet eller ude i haven i den skønne forårssol. Der findes mange gode yoga-apps, som for eksempel Keep Yoga, som har en hel serie af skønne yogaøvelser, hvor både begyndere og garvede yogier kan være med. Keep har også en træningsapps (den hedder Keep Training), og her kan du få diverse øvelser, hvor du kun skal bruge din kropsvægt, og du kan endda sammensætte dit eget personlige træningsprogram med varierende sværhedsgrader.

Ud i køkkenet – og køkkenhaven

Hvis du har bare en lille smule have (eller lidt ekstra plads på din altan), så er april det perfekte tidspunkt at begynde at gøre køkkenhaven klar. Det er som regel en hyggelig og lærerig aktivitet, hvor hele husstanden kan hjælpe til, og der er i hvert fald arbejde til et par dage – mindst! Kom i gang med at forspire, gør jorden klar, så krydderurter i små potter, fjern ukrudt og nus om din have. Du kan også bruge tiden på at lave et insekthotel til alle de små dyr, der helst gerne skal være i din have, eller plante blomster og planter der er særligt attraktive for bier og andre sværmere.

Du kan også med fordel bruge tiden på at lave lækker mad – eller måske endda lære at lave mad. Nu er der tid til at eksperimentere og lave alle de retter, du altid har drømt om. I kan for eksempel tage en uge i det italienske køkken, tre dage i det franske køkken og slutte af med en uges gennemrejse i det asiatiske køkken. Og før I ser jer om, så kan alle de dejlige ting, I har plantet i jeres køkkenhave, høstes og bidrage til den kulinariske opdagelsesrejse.

Kom helt ned i gear

Der er nok at give sig til. Masser af projekter af større eller mindre grad. Det kan være, at udehuset trænger til en overhaling, stuen skal males, cyklen skal lappes, bilen skal ordnes – og så videre. Men der er også virkelig stor værdi i at bruge denne tid til at komme helt ned i gear. Sæt dig i en solstråle med en god bog og dejlig kop the. Mediter. Lav yoga. Kom i kontakt med din krop og dit sind og slap helt af. Vi når nok det hele.

I samme kategori

jp-lockwood-x8wPMDqUH2w-unsplash
093ec459-4ee5-4b24-8d9e-7057eb1b60d0
TipKbh
pexels-shvets-production-7544488

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

cover-1468234847176-28606331216a
144A1538-1400x840-2
byhaven-1
Padel-tennis-bat-test-54-

Forsiden netop nu

jp-lockwood-x8wPMDqUH2w-unsplash
093ec459-4ee5-4b24-8d9e-7057eb1b60d0
cover-1468234847176-28606331216a
gokart
dali-1272141_640
ice
fars-1
April-K-benhavn

Mest læste

Det sker i København

cover-1468234847176-28606331216a
dali-1272141_640
April-K-benhavn
Påskefrokost i København

Mad og drikke

ice
fars-1
Spisesteder nye
Påskefrokost i København

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides