Indlæg

På nogle arbejdspladser kan problemet med arbejdsmiljøet være stort. Det kan på længere sigt medføre sygemeldinger og et dårligt ry, hvilket ingen virksomheder er interesserede i. Du får derfor her 4 gode råd til, hvad der kan forbedre arbejdsmiljøet på arbejdspladsen.

1. For stort arbejdspres

På mange arbejdspladser er effektivisering en stor del af hverdagen. Dette kan i visse tilfælde betyde, at medarbejderne lider under et for stort arbejdspres, da de skal presse for mange opgaver ind i deres normale arbejdstid. Det er derfor vigtigt, at du snakker med medarbejderne om, hvordan de oplever effektiviseringen og lytter til hvad de siger.

2. Dårlige arbejdsstillinger

Hvis dine medarbejdere er udsat for dårlige arbejdsstillinger for ofte, så kan det være med til at slide på deres krop. Dette kan på længere sigt betyde, at medarbejderne ender med en sygemelding. Er I et kontor, så sørg derfor for gode stole samt hæve/sænke borde til dine medarbejdere, så de har de bedste forudsætninger for at foretage deres arbejde.

3. Socialt samvær

Socialt samvær kan være meget vigtigt for nogle medarbejdere. Hvis der er dårlig stemning på jobbet, kan det være med til at skabe et psykisk dårligt arbejdsmiljø. Vær derfor meget opmærksom på dette. Hvis der allerede er dårligt psykisk arbejdsmiljø på arbejdspladsen, så kan en mulighed være at få hjælp af en ekstern konsulent eller tage teambuilding kurser.

4. Forhindre arbejdsulykker

Det er vigtigt at følge Arbejdstilsynets regler og vejledninger, så du sikrer dine medarbejdere bedst muligt. På den måde undgår I længere tids sygemeldinger samt får glade medarbejdere, som ikke føler sig usikre påderes arbejde.

Danmarks bedste it arbejdsplads 2018

I 2018 vandt Elbek Vejrup titlen som Danmark bedste it arbejdsplads blandt mellemstore virksomheder. Elbek Vejrup er en it-virksomhed, som tilbyder effektivisering af forretningsprocesser, yder forretningsrådgiver samt udvikler software løsninger som ERP-systemer og meget mere. Medarbejderne hos Elbek Vejrup er så glade for deres arbejde, at de mener, at deres arbejde giver mening og at det ikke ’bare’ er et arbejde.).

Vil du og din virksomhed vinde dette års titel som Danmarks bedste arbejdsplads som Elbek Vejrup i 2018, så gør brug af de 4 tips og skab det bedst mulige arbejdsmiljø.