Den bedste seng er som skabt til dig

Vidste du, at vi tilbringer op imod en tredjedel af vores liv i sengen. Det er virkelig mange timer – hver dag, hver måned og hvert år. Når man stiller det op på denne måde, kan de fleste formentlig også godt se vigtigheden i at vælge en model, der yder den absolut bedste liggekomfort.

Ifølge flere eksperter indenfor søvn, kan det have afgørende betydning, at vælge netop den bedste seng, der passer til dig. Det er nemlig i søvnen, og den bevidsthedstilstand, vi kommer i, at vi restituerer og genopbygger kroppen. En tilstand der er helt afgørende for vores generelle velvære.

Men hvad er den bedste seng for dig? Du har måske hørt om boxmadrasser, kontinental- og elevationssenge før. Men hvad er det, der gør dem særligt, og hvordan finder du ud af, hvilken, der er den bedste seng for dig? Læs med og få vores bud.

Hvilken type skal du vælge?

Man skelner ofte mellem tre forskellige modeller. Kontinentalsengen, boxmadrassen og elevationssengen. Men hvad er det nu lige, at forskellen på disse typer er, og hvilken skaber de bedste forudsætninger for din søvn? Det skal vi fortælle dig om.

Kontinentalsengen er opbygget af flere lag – typisk tre. Det nederste lag, der også udgør selve bunden, er for det meste en boxmadras. Ovenpå boxmadrassen er placeret en springmadras og øverst ligger topmadrassen. Med de tre lag er liggekomforten ikke til at tage fejl af, og det er også disse lag, der giver denne type, det klassiske udseende og den gode højde. Det er også denne type, som står på de fleste soveværelser rundt omkring i landet.

Boxmadrassen kan være den bedste seng for dig, der er på udkig efter en billig og simpel løsning. Normaltvist opbygges boxmadrassen på en træramme, hvor fire ben monteres direkte på rammen. Komforten kan variere meget, og den bedste seng, af denne type afhænger blandt andet af fjedertypen, men også kvaliteten.

Elevationssengen er ofte den bedste seng for de personer, der ønsker en individuel støtte til kroppen. Det kan være, at du har behov for at indstille din ligge- eller siddepoistion, og her er denne type det oplagte valg. Det kan også være den bedste seng for dig, der lider at ryg- eller skulderproblmer, fordi du med denne model kan skræddersy stillingen til din krop.

Hvordan vælger du den bedste seng til dig?

Ovenfor har vi beskrevet de mest populære modeller, som står i de fleste danske soveværelser. Hvilken, der er den bedste seng for dig, afhænger dog af flere parametre, såsom:

  • Budget
  • Komfort og behov
  • Udseende.

Vi kan ikke komme udenom, at en seng er en stor og dyr post i budgettet. Omvendt holder den ofte i flere årtier, hvorfor det også kan være pengene værd at investere i en ordetlig en af slagsen. Unaset, hvad, er det væsentligt at vurdere, hvad dit budget er, når du er på udkig efter den bedste seng til dig.

Når budgettet er fastlagt, er det væsentligt at tage højde for, hvordan du ønsker komforten. Hvad vil du gerne have – og hvad kan du eksempelvis godt undvære? Dette punkt kan, i noget omfang kædes sammen med dit budget, da der er en naturlig sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Sidst, men absolut ikke mindst, er det værd at overveje udseendet. Hvad drømmer du om, hvad har du plads til og hvordan ønsker du udtrykket? Der kan være stor forskel på udtrykket, specielt hvis du vælger en noget mere simpel boxmadras frem for en kontinentalseng.

I samme kategori

soccer-488700_1280 (1)
tipkbh.dk - fdm
Dansk fodbold[74]
tipkbh.dk - wemarket

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

221157_Islands_Brygge_Havnebad_Astrid_Maria_Rasmussen
Det sker i september - golden days
Wallmans
BLACK-FRIDAY--1-

Forsiden netop nu

Wallmans
Billede 1
Ølbarer - Brus
MØR (4)
Escape Room - City escape
Det sker i september - golden days
premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
Drinksene på den nye rooftop er opkaldt efter byens tage og bygninger i København.

Mest læste

Det sker i København

Wallmans
Det sker i september - golden days
mad-1
cover-3

Mad og drikke

Ølbarer - Brus
MØR (4)
premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
photo-1511795267602-0424436b99c5

Kultur og kunst

premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
smk
SDU-2-2
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides

221157_Islands_Brygge_Havnebad_Astrid_Maria_Rasmussen
Det sker i september - golden days
Wallmans
BLACK-FRIDAY--1-