En simpel guide til handel med erhvervsejendomme

Indlæg

Du har måske allerede hørt, at ejendomsmarkedet kan være meget profitabel for investorer. Det er heller ikke for sjov, at alle de rigeste mennesker i verden alle har nogle af deres penge i ejendomme. Handel med erhvervsejendomme kan være en rigtig god måde at diversificere dine investeringer. Hvis du allerede nu selv har en idé om, at du godt kunne tænke dig, at begynde at investere i ejendomme, så er du kommet til det rette sted. Vi har sammensat en simpel guide, der hjælper dig med at få et overblik, så du kan komme godt fra start. Læs med forneden.

Undersøgelse af ejendommen

En erhvervsejendom kan både være en ejendom, der benyttes til virksomhedens erhvervsformål, eller en ejendom der er erhvervet til at opnå økonomisk afkast. Når du skal købe en erhvervsejendom, så er det
essentielt, at du undersøger bygningens forhold grundigt.
Du skal undersøge bygningens overordnede stand. Dette giver dig en idé om hvad du faktisk køber og så får du også et indblik i eventuelle investeringer, som du skal foretage i forbindelse med renovering. Derudover er det også relevant at undersøge andre forhold som beliggenheden, omgivelserne og infrastrukturen. Det er essentielt, at man får en boligadvokat med i købsprocessen så tidligt som muligt. Dette vil give den mest optimale undersøgelse og forhandling. Samtidig anbefales det, at man altid får et advokatforbehold med i købsaftalen.

Finansiering og anvendelse

Når du har udset dig en ejendom, så skal du gøre dig overvejelsen om hvilken anvendelse bygningen skal have. Vil du købe ejendommen for at renovere den og efterfølgende videresælge? Eller vil du købe ejendommen for at udleje den? Der kan være fordele og ulemper ved begge strategier, men som udgangspunkt, så er udlejning af lokaler det mest hyppigt sete i forbindelse med investering af erhvervsejendomme.
Når du skal investere i ejendomme, så kommer en stor del af afkastet fra det vi kalder ’gearing’. Det første skridt i finansieringsprocessen er typisk at fremlægge din case for en bank og se hvilken gearing du kan få.
Nogle gange vil de låne dig 90% af beløbet, men det ses hyppigere at de vil låne dig 60-80% i forbindelse med ejendomsinvestering. Som et eksempel hvis du for dine 100.000 kr. i udbetaling kan købe en ejendom
til en værdi af 1.000.000, så har du her gearet dine penge 1/10.
På denne måde kan du købe en ejendom, der er dyre end de penge, som du investerer og hvis renten på lånet er lavere end det afkast du får af investeringen, så har det det en positiv virkning på din gearing.

Det passive afkast

Der findes ingen indtjening, der er 100% passiv. Der er altid en eller anden form for arbejde eller risiko involveret. Går du efter en langsigtet udlejning, så er der selvfølgelig arbejde involveret i vedligeholdelse af bygningens stand, samt håndtering af lejere og annoncering af dine lejemål. Når det så er sagt, så kan du med et fornuftigt afkast komme meget tæt på hvad der ligner en passiv indkomst, hvor du ansætter andre
til at håndtere dine erhvervsejendomme. Det er generelt altid en god ide at finde en revisor, der kan hjælpe med regnestykket. En mere moderne
løsning er at benytte sig af Meneto.com, der er et automatisk regnskabsprogram, hvor du med en fast månedlig ydelse aldrig skal bekymre dig om dit regnskab igen. Der er nemlig mange faktorer, der skal tages i betragtning i dit regnskab. Dette er både i forbindelse med den eksisterende investering du har lagt i både ejendommen, renoveringen og klargøringen, inden den kan udlejes. Vi håber denne guide, har givet dig et fornuftigt overblik over handel med erhvervsejendomme.

I samme kategori

soccer-488700_1280 (1)
tipkbh.dk - fdm
Dansk fodbold[74]
tipkbh.dk - wemarket

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

221157_Islands_Brygge_Havnebad_Astrid_Maria_Rasmussen
Det sker i september - golden days
Wallmans
BLACK-FRIDAY--1-

Forsiden netop nu

Wallmans
Billede 1
Ølbarer - Brus
MØR (4)
Escape Room - City escape
Det sker i september - golden days
premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
Drinksene på den nye rooftop er opkaldt efter byens tage og bygninger i København.

Mest læste

Det sker i København

Wallmans
Det sker i september - golden days
mad-1
cover-3

Mad og drikke

Ølbarer - Brus
MØR (4)
premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
photo-1511795267602-0424436b99c5

Kultur og kunst

premium_photo-1683121269108-1bd195cd18cf
smk
SDU-2-2
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides

221157_Islands_Brygge_Havnebad_Astrid_Maria_Rasmussen
Det sker i september - golden days
Wallmans
BLACK-FRIDAY--1-