Annonce:

Du har måske hørt, at det er vigtigt at være medlem af en a-kasse. Når du er medlem af en a-kasse, bliver du berettiget til at få dagpenge, som er en offentlig ydelse ligesom SU. Man skal være medlem af en a-kasse, ellers har man ikke mulighed for at søge om dagpenge. Det er dog ikke gratis at være medlem af en a-kasse. Her guider vi dig til at vælge den rigtige a-kasse, også når det kommer til prisen.

De fleste er medlem af en a-kasse. Det skyldes, at det kræver et medlemskab af en a-kasse før, man kan få ret til dagpenge. Derfor er det særlig en god idé at være medlem af en a-kasse, hvis du er studerende og snart bliver ny på arbejdsmarkedet, eller hvis du ikke er fastansat. De fleste som er fastansatte beholder dog deres medlemskab af en a-kasse.

Vælg den rigtige a-kasse der passer til dig

Det er dog ikke gratis at være medlem af en a-kasse. Beløbet for medlemskabet er dog et relativ lille beløb set i forhold til beløbet som dagpengeydelsen udgør. Det kan derfor nemt svare sig at være medlem af en a-kasse. Priser på medlemskab af a-kasse varierer dog. Og det er ikke altid sikkert, at det udelukkende er prisen du skal gå efter.

Hvis du vil have råd til at finde den rigtige a-kasse for dig, kan du kigge på A-kasse.net. Her sammenlignes a-kasserne og priserne på medlemskabet. På den måde kan du kigge på listen og danne dig overblik over de mange muligheder for a-kasser, som der findes. Det kan være en stor hjælp, hvis du har brug for hjælp til at overskue valgmulighederne.

Prisen er én ting. En anden ting er den service og viden som a-kasserne har. Husk at a-kasserne skal hjælpe dig med at komme i job sammen med jobcenteret.