Fordele ved at installere en varmepumpe i dit hjem

ANNONCE

En varmepumpe er en af de mest energieffektive løsninger til opvarmning af hjemmet. Den bruger mindre energi, end andre typer opvarmningsmetoder, og man kan derfor spare penge. Derudover bidrager varmepumper til et behageligt indeklima, da teknologien sikrer, at luftfugtigheden holdes på et optimalt niveau samtidig med, at den bekæmper træk og skimmelsvamp.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

En varmepumpe er et klimaanlæg, der bruges til at opvarme eller afkøle luften i et rum. Varmepumpen har en indendørs enhed, som er forbundet med en udendørs enhed. Ved opvarmning trækker den udendørs enhed varmeenergi fra omgivelserne og sender den gennem rørene ind i huset. Derefter forstærker den indendørs enhed energien og blæser den ud som varm luft. Ved afkøling, sker processen omvendt, hvilket vil sige at den indendørs enhed trækker varmen fra luften og sender den gennem rørene udenfor.

Sådan vælger du den rette type varmepumpe til dit hjem

Du bør først og fremmest tage højde for størrelsen af dit hus, når du skal vælge den rette varmepumpe. Jo større huset er, jo mere effektiv bør din varmepumpe være. Det betyder, at du skal kigge efter en model med et højere COP-tal (Coefficient of Performance). Dette tal angiver, hvor meget energi der bruges til opvarmning sammenlignet med den mængde energi, som pumpen bruger. Derudover findes der flere forskellige typer af varmepumper, hvor du bør undersøge hvilken slags der passer bedst til dine behov. Slutteligt bør du overveje placeringen af varmepumpen, og det anbefales at installere den i et lukket loop-system i stedet for et åbent system, da det giver bedre beskyttelse mod vejret og andre elementer udenfor.

Fjernstyring af varmepumper

Der findes nogle varmepumper, som kan fjernstyres. Eksempelvis Toshiba ESTIA R32, som imødekommer alle krav du måtte have til en varmepumpe. Man kan fjernstyre varmepumpen med en app, og hvis man enten har Google Assistant eller Amazon Alexa kan man tilføje varmepumpen til systemet og stemmestyre den. Du kan altså styre varmepumpen, og tænde og slukke for den lige når det passer dig. Hvis du for eksempel har en varmepumpe i sommerhuset, kan du tænde for varmen inden du ankommer, så huset er opvarmet. Det sparer dig ovenikøbet også energi, at du kan tænde og slukke for varmepumpen. På den måde sikrer du dig, at pumpen ikke genererer unødvendig energi.

Der er mange fordele ved at installere en varmepumpe i dit hjem, herunder lavere energiregninger, mindre miljøpåvirkning og mulighed for fjernstyring. Det forbedrer også husets indeklima, da den blandt andet holder luftfugtigheden på et behageligt niveau.

I samme kategori

pexels-polina-tankilevitch-6929186 (1)
pexels-dmitry-zvolskiy-1879061
jp-lockwood-x8wPMDqUH2w-unsplash
093ec459-4ee5-4b24-8d9e-7057eb1b60d0

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

manon-1
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled
cover2

Forsiden netop nu

manon-1
cover-1468234847176-28606331216a
gokart
dali-1272141_640
ice
fars-1
April-K-benhavn
Spisesteder nye

Mest læste

Det sker i København

cover-1468234847176-28606331216a
dali-1272141_640
April-K-benhavn
Påskefrokost i København

Mad og drikke

manon-1
ice
fars-1
Spisesteder nye

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides