Gør bylivet med bil en hel del sødere med smarte apps

Indlæg

Geniale tips, der gør køreturen i København til en leg

De fleste københavnske bilister ser ikke ligefrem til efteråret og vinteren på fire hjul: Der er nemlig mærkbart flere, der vælger at tage bilen på arbejde, når efterårets regn og blæst for alvor melder sig – med færre parkeringsmuligheder og større pres på trafikken som resultat.

Vi bringer derfor en hurtig guide til, hvordan du kan klæde dig selv, bilen og ikke mindst din smartphone på til storbyens trafikmylder.

Must-have apps til bilisten

Først og fremmest skal du se at få opdateret din smartphone med de nyeste apps inden for ruteplanlægning, sørge for at have de rette parkerings-apps og ikke mindst en oversigt over de billigste benzinpriser.

  • Parkering uden postyr: Ved parkering i Københavns Kommune (ikke på Frederiksberg!) kan du benytte dig af den smarte ParkMan app, hvor du nemt kan betale for billetten, se informationer om din parkeringstid og forlænge din billet, hvis du får behov for dét. Det kan desuden være en stor fordel at investere i en elektronisk parkeringsskive, hvis du er typen, der har travlt – med de høje beløb på parkeringsbøder, er det penge godt givet ud!
  • Den bedste rute gennem myldretiden: Der findes flere roste ruteplanlægnings apps, som ved hjælp af brugerdata, satellit, vejrmeldinger og trafiknyheder kan advare dig om kødannelse, uheld osv. App’en tilbyder derfor den hurtigste rute til dig, baseret på trafiksituationen minut for minut. Populære apps til ruteplanlægning er bl.a. Waze, CarPlay og Kurviger (motorcykel-app).
  • Billig benzin: Der findes ikke noget værre end lige at have tanket benzin eller diesel for mange hundrede kroner, for så at se en hel del lavere pris hos den næste tankstation på vejen! Det kan dog hurtigt blive fortid, hvis du begynder at bruge FDMs app, som dagligt kan holde dig fuldt opdateret om de forskellige tankstationers priser.

Få styr på smartphonen med et billigt abonnement og praktisk tilbehør

Vi danskere elsker vores biler – og måske endnu mere vores mobiler! Det er i høj grad i bilen, at vi bruger smartphonens mange funktioner: Til samtale og praktisk navigation såvel som musikstreaming og online radio til de lange ture.

Tilbringer du en time eller mere i bilen hver dag kan din datapakke dog hurtig blive spist op med sure ekstraregninger som følge! Det er dybt frustrerende hele tiden at skulle spare på dataforbruget og konstant skulle holde øje med, om det månedlige dataforbruget pludselig er blevet overskredet.

Tjek derfor om du ikke vil kunne få et langt bedre mobilabonnement med en større datapakke på https://mp.dk/mobilabonnement/, hvor du kan sammenligne services og fordele fra de bedste danske teleselskaber.

Desværre er det også vores smartphones, der er grund til mange små og store uheld i trafikken. Sørg derfor for en ordentlig magnetholder til mobilen, så du har det bedste overblik over trafikken, mens du navigerer på skærmen.

Tager du mange opkald, mens du pendler eller skal du køre meget rundt i byen, er det desuden et must at have et godt bluetooth-headset – både for trafiksikkerheden og for det gode bilist-liv i de københavnske gader!

I samme kategori

instrumenter
pexels-vlada-karpovich-4050315
Picture1-2
pexels-karolina-grabowska-4475523

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Påskefrokost i København
cover-2
fars-1

Forsiden netop nu

Påskefrokost i København
gaza
arbejderm
smk
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
fitness 2
chamoi

Mest læste

Det sker i København

Påskefrokost i København
smk
VesterbroStreetpartyHeader-01
light

Mad og drikke

Påskefrokost i København
gaza
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides