Hvornår er akut alkoholbehandling nødvendig?

Annonce:

Er du i tvivl om hvornår akut alkoholbehandling er nødvendigt? Så er du kommet til den rigtige artikel. Det gå vi nemlig i dybden med i denne artikel, så du kan vurdere om din pårørende har brug for akut alkoholbehandling, hvis situationen opstår.

Hvis man har været afhængig af alkohol i lang tid og pludselig stopper, så kommer man til at få abstinenser. Det er meget forskellige fra person til person hvor slemme abstinenserne er, men i nogle tilfælde kan de være meget slemme. Der kan endda opstå så alvorlige symptomer på abstinenser, at man har behov for øjeblikkelig behandling. Nedenunder kan du læse de symptomer i skal være opmærksomme på.

Rysten

Her vil personen der er stoppet med at drikke alkohol ryste meget kraftigt. Hvis personen strækker sine hænder ud foran sig, så vil det være mege tydeligt, at han eller hun ikke kan holde dem stille. Typisk vil denne rysten også være ledsaget af uro og angst, så dissse symptomer er meget ubehagelige. Her er det meget fristende at begynde at drikke igen og kræver oftest hjælp eller en at snakke med for at undgå, at man falder i alkohol igen.

Kramper

Ved abstinenser der lige er en smule mere alvorlige end “bare” rysten kan man også få kramper. Her vil personen miste bevidsteheden og hele kroppen vil få et krampeanfald. Det er også det man kender som et generaliseret krampeanfald. Skulle du opleve en person få sådan en krampeanfald, så skal du altid rulle personen om på siden for at sikre, at personen ikke kan risikere at drukne i eget opkast. Det er også en god ide, at beskytte hovedet fra at banke hårdt mod gulv eller væg.

Hallucinationer

Hvis abstinenser er meget alvorlige, så kan man også opleve hallucinationer. Her vil det ofte være, at man ser små dyr kravle op og ned af væggene samt på eget hud. Udover at se det kan personen også selv mærke dem. Andre hører stemmer. Dette er meget skræmmende oplevelser, som kan gøre det helt umuligt at falde i søvn eller falde til ro.

Delirium tremens

Delirium tremens er den absolut værste form for alkoholabstinenser man kan have. Denne form for abstinenser opstår mellem 48-72 timer efter, at man er stoppet med at drikke. Med disse abstinenser er man vågen, men meget forvirrret og har ikke styr på sted, tid og data. Derudover vil man også være urolig og have angst. Kommer man ikke under behandling, så er delirium tremens en livstruende tilstand, fordi kroppen ikke kan holde til den konstante belastning.

I samme kategori

c173e463-8565-4c6a-9a9b-fb4816edfc90
Annonce
Annonce
spacejoy-NiFaI92szWA-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

lagkagehuset-1
Poolen i Spectrum Wellness i København
Design uden navn
photo-1597076073222-96db16d22313

Forsiden netop nu

Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1
gro-1

Mest læste

Det sker i København

Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1
SDU-2-2
jul

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides