Indlæg

Vi bruger vores sko hver eneste dag, og de bliver hurtigt slidte, hvis ikke vi tager os godt af dem. Der er mange forskellige måder, hvorpå at du kan tage af dine sko, men der er også gode råd, som du måske ikke har tænkt på, som kunne forlænge holdbarheden på dine sko. Derfor får du i denne tre gode råd til at passe godt på dine sko, så du ikke skal ud og ofre mange penge på nye. Mangler du specielle såler eller måske ortopæd sko, kan du læse mere her.

Udskift dine sko

For at dine sko kan have den længste holdbarhed, så skal du huske at skifte dem hver dag. Det er altså en god ide at have flere par sko i skabet, som du kan skifte imellem i løbet af ugen. Bruger du dine sko hver eneste dag, så er det meget nemmere at slide dem hurtigt op, da de ikke får lov til at tørre ordentlig igennem efter regnvejr, og de ikke bliver renset ordentligt for vejstøv og vejsalt. Det er også på denne måde at du undgår at danne sporer i dine sko, som kan udvikle sig til fodsvamp. Det er altså en god ide at komme i forskellige sko, så dine fødder har de bedst mulige forhold i løbet af dagen.

Beskyt dine sko

Når du køber nye sko, er det en god ide at sørge for, at de er beskyttede. Dette sker ved at give dem et lag imprægnering, så de ikke tager nær så godt imod fugt og urenheder, som kan ødelægge materialet, som de er lavet af. Imprægnering koster ikke så meget, og det er effektivt. Når du giver dem et lag, så er det vigtigt at dine sko er rene, ellers lukker du urenheder inde under imprægneringen. Det er også en god ide at give dem flere lag end blot et tykt lag. Når du giver dine sko imprægnering er det vigtigt, at de kan stå i et par timer for at tørre, og det er vigtigt, at du gør det udendørs for, at du ikke bliver dårlig.

Plej dine sko

Når du køber sko, så er der mange forskellige måder at pleje dem på. Du kan for eksempel pleje dem med skocreme og læderfedt. Når du vælger at pleje dine sko med denne type af plejemidler, så giver du dem fugt, så de ikke absorberer en masse andre typer af væske og skidt i hverdagen. Når du skal pleje din sko, så skal du først børste dem rene for skidt og for snavs. Er de for beskidte til blot at børste det væk, så er det en god ide at vaske dem grundigt og lade dem tørre helt igennem. Når de er færdige og helt rene, så skal du gnide læderfedtet ind i skoene i små cirkelbevægelser, og dette skal du blive ved med, til der er gnedet et lige og pænt lag over hele skoen. Det er også vigtigt at huske, at du skal fjerne eventuelle snørebånd inden denne process. Du kan eventuelt lægge dem i blød for at få dem helt rene.