De 3 vigtigste ting du kan lære din hund

Annonce:

Det tager lang tid at opdrage en hund, og det starter fra første dag du får hvalpen hjem, og indtil den dag hunden desværre går bort. Det er en iterativ proces, og holder du ikke tips og tricks ved lige, så kan hunden desværre godt glemme hvad den har lært.

Det er super vigtigt at man konstant træner med sin – både for at opdrage den, men også fordi hunden synes det er sjovt. Og når hunden laver noget sjovt med sin ejer, så styrkes forholdet, og det betyder at hunden adlyder dig endnu mere.
I denne artikel giver vi vores bud på de 3 vigtigste ting du skal træne med din hund, for at få den mest afbalancerede hund muligt.

At gå pænt uden at trække

En af de vigtigste ting du kan lære din hund, som forøger kvaliteten af jeres gåture, er helt klart at lære den ikke at trække når den har snor på. Det kan være meget frustrerende at gå med en hund, som virkelig trækker dig afsted. Specielt hvis den også har stor interesse i andre hunde, da det kan være decideret farligt hvis hunden er stor og kan trække dig med.

Der findes en anti træk sele til hund, som kan være en god hjælp. Det er dog at foretrække at du lærer hunden ikke at trække ved at opdrage den, fremfor via eksterne midler.

At komme når du kalder

En anden ting som nok endda er vigtigere end at gå pænt i sele, er at lære hunden at komme når du kalder. Det er en større udfordring, og det er specielt svært i omgivelser hvor hunden er distraheret.
I den forbindelse er det meget vigtigt at være hundens bedste ven, og aldrig nogensinde straffe den selvom den kommer sent, eller slet ikke kommer. At komme til dig skal være det bedste den ved, og dermed modstrider afstraffelse altså formålet – selvom det kan være utroligt frustrerende hvis ikke den kommer når du kalder!

At socialisere sig med mennesker og hunde

At man tager sin hund med ud til så mange andre hunde og mennesker som muligt er en rigtig god idé. Jo tidligere i hundens liv des bedre, og det gør alle dine oplevelser med andre hunde meget mere behagelig. Hvis du lærer din hund at lege med andre hunde, så vil du få en meget mere glad hund, hvor angst og aggressivitet nærmest ikke er til stede.
Men det kommer ikke uden bekostning, for det kan blive svært at styre hundens begejstring for andre hunden når i er ude og gå, og det modstrider f.eks. at gå pænt eller at komme når du kalder.

I samme kategori

pexels-vlada-karpovich-4050315
Picture1-2
pexels-karolina-grabowska-4475523
pexels-shiny-diamond-3762402

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

gaza
Påskefrokost i København

Forsiden netop nu

Påskefrokost i København
gaza
arbejderm
smk
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8
fitness 2
chamoi

Mest læste

Det sker i København

Påskefrokost i København
smk
VesterbroStreetpartyHeader-01
light

Mad og drikke

Påskefrokost i København
gaza
vesterbro
photo-1600335895229-6e75511892c8

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides