Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Guide til RAW: 40 timers clubbing festival

Foto: Michael Holst

Med 40 timers non-stop musik i 2 dage, så du er sikret en fed fest, når RAW festivalen går i gang denne weekend. RAW er Københavns egen clubbing festival og for 12. år tænder den op for fest i byen. I år er festivalen blevet større og strækker sig nu ud på 40 timer med non-stop clubbing extravaganza.

Få fingrene i billetterne inden de er væk

RAW festivalen løber fra den 28.-30.august i Copenhagen Skatepark. Læs mere på Facebook. Éndagsbilletter koster 225 kr. og billetter til alle dage koster 295 kr. Der er få billetter tilbage, så hvis du vil feste med, skal du slå til hurtigt. Køb billetter.

RAW

Foto af Michael Holst

Guide til RAW

Arrangørerne lover tilbagelænet chill, vilde morgenfester og nogle hemmelige scener. I det flotte line-up med 150 DJs og kunstner kan det være svært at finde rundt i navnene, så her kommer nogle anbefalinger.

Tjek næste side for at læse endnu mere guf om RAW!

Emil Lange

Den københavnske DJ, Emil Lange, er hurtigt blevet populær og har både spillet på dette års Trailerpark Festival, Distortion og Ghettoblaster scenen på Roskilde Festival. Du kan få en forsmag, på dette 30 minutter lange mixtape hvor Emil Lange mixer sig igennem Drake, De Dødelige og Jay-Z.

AV AV AV

AV AV AV er DJ konstellationen bestående af Eloq, Unkwon og DJ Er Du Dum Eller Hvad. Førnævnte Emil Lange pegede på DJ Er Du Dum Eller Hvad som Danmarks bedste DJ i et interview til Soundvenue i juni. Og med Eloq og Unkwon kan man godt kalde AV AV AV for en super-DJ-trio. AV AV AV udkom med en EP i april, hvor du bl.a. finder nummeret “All Good”, som er ret kendetegnende for deres stil.

Borneland

Sammen har brødrene Jonas og Micki skabt DJ-duoen Borneland. De har en forkærlighed for at mixe R&B og soul og deres remix af Destiny’s Childs “Bug a Boo” er blevet lyttet til mere end 850.000 gange på SoundCloud.

Emil Germ

Til Danish DeeJay Awards 2015 modtog Emil Germ den såkaldte Kjeld Tolstrup-Pris, som er talentprisen. På RAW spiller han live og du kan opleve hans “Snotty Pop”, som han selv beskriver sin musik på Facebook.

Hess Is More

I et helt andet tempo og temperament finder vi Hess Is More, som også spiller live på RAW. Ligesom RAW så fylder Hess Is More også 12 år i år. I 2003 startede Mikkel Hess et soloprojekt, og det har nu udviklet sig til et musikalsk samarbejde med musikere fra både København og New York.

RAW er en manifestation og hyldest

Sven Houlberg, som til daglig er musikchef på Rust, er RAWs bookingchef og han har selv været RAW gæst i mange år. ”Et af mine bedste minder fra RAW var en legendarisk morgenfest ude på Docken med bl.a. Jean von Baden og Djuna Barnes,” siger Sven og fortæller smilende, hvordan de spillede solen op over København. ”RAW er en slags manifestation for clubbing og med festivalen hylder vi de københavnske DJs og clubber.”

Sven Houlberg

Et bredt udvalg af subgenrer

For første gang i år har RAW også live-acts med på programmet. ”I RAWs 12 år levetid har festivalen udviklet sig fra at være en institution for de inkarnerede clubbers til at have et bredere program. Det er dog stadig elektronisk musik, som er overliggeren for RAW, men musikmæssigt er der kommet flere subgenrer på plakaten.” De mange subgenrer kan du opleve på RAWs ni scener, står klar på fredag i Copenhagen Skatepark.

RAW

Foto af Michael Holst

Den sidste store fest inden sommeren er forbi

”Vi er meget glade og stolte over årets program og at det kan rumme det hele. Vi har både veletablerede kunstnere og så det som jeg vil kalde for ”det nye kul”, som er nogle dygtige unge kunstnere. Personligt glæder jeg mig især til at se Chinah. Jeg så dem på Spot Festival og de slog benene væk under mig,” siger Sven og fortsætter: “Men der er så meget godt på programmet og jeg glæder mig egentlig bare til det hele. RAW er ligesom den sidste store ting i København, hvor man kan få sommeren med og feste igennem.”

Få mere inspiration

RAW har lavet en playliste på SoundCloud, så du kan få mere inspiration og komme i den rette stemning til festivalen.

I samme kategori

smk
Stig-Rossen-Julekoncert
candle-1
byhaven-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Stella-Polaris-Frederiksberg-Have-1
RAW-2014-858-HolstFoto-New
Bloom-%C2%A9-Malthe-Ivarsson

Populære kategorier

Information