Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Huser dine fliser en skov af ukrudt?

Indlæg

Gode råd til bekæmpelse af alger på fliser og korrekt brug af fliserens

Solen skinner og sommerferien er skudt i gang! Det er lækkert endelig at kunne grille og slappe af på terrassen, hvis man er den heldige ejer af sådan én – men for manges tilfælde kommer der desværre også skår i glæden.

Alger og flisepest samt mos og ukrudt i rillerne har skæmmet mange terrasser, og det er noget der hurtigt kan få én til at bruge terrassen lidt mindre. Og problemet med den lille urskov af alger og ukrudt kommer desværre hurtigt tilbage igen, hvis man ikke én gang for alle får renset terrassens fliser korrekt og bruger fliserens optimalt.

Kend dine fjender! Lidt om alger og flisepest

Ukrudt og mos i rillerne kan man bekæmpe med diverse haveredskaber, eller man kan sågar fylde mellemrummene med særlige fugematerialer eller proaktivt lægge sine fliser med et ordentligt lag af sand og en plastikdug, som ukrudtet ikke kan trænge igennem. Når det kommer til alger og flisepest er det derimod en lidt skrappere art fliserens, du skal kaste dig ud i.

Men hvad med terrassens to hovedfjender – alger og flisepest?

Alger giver grønne og brune belægninger, som bliver særdeles glatte i vådt vejr og derfor kan blive direkte uheldssvangre for brugerne af terrassen, hvis fliserne i forvejen har en glat overflade. Du vil ofte se alger på den knap så solrige terrasses fliser, da alger trives med fugtighed og kulde. Også under hængende buske, ved potter og møbler der står på terrassen, kan algerne samle sig i et tykt lag.

Flisepest er derimod en slags lav, altså en mostype, som med sit grålige, hvide udseende er hårdt og svært at skrabe af. Flisepest er utroligt genstridigt og svært at rense ordentlig af uden få professionel fremgang med fliserens. Flisepest er fuldstændig ligeglad med om terrassen ligger i sol eller skygge, men der er alligevel et par gode ting, du kan gøre for at forhindre at flisepesten tager magten.

Hvad er den bedste måde at rense fliser på?

Kort og godt, så er en skånsom højtryksspuling og et effektivt, men miljøvenligt fliserens-produkt den allerbedste og mest holdbare løsning. Du kan med fordel få foretaget professionel fliserens, som kan sørge for både at rense fliser og give dem en belægning, der aktivt gør at alger og flisepest ikke får fat i fliserne. Vælg altid et firma, der tager stilling til miljø såvel som dit helbred – så får du en smuk terrasse helt naturligt!

Du kan godt kaste dig ud i fliserens selv, men det kræver at du har sat dig godt ind i fremgangsmåden. Mange typer af fliser består til dels af beton, og bruger du højttryksspuler for hårdt og længe, vil dette ødelægge flisernes overflade og give mikroskopiske brud i betonoverfladen. Denne mere ru overflade skaber endnu bedre grobund for en særdeles genstridig urskov. Du kan dermed gøre flisepest og algeangreb endnu værre på sigt – og du vil skulle rense terrassefliser endnu hyppigere!

I samme kategori

Annonce
CV
55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
generator-copenhagen-playbar-7
cover-1468234847176-28606331216a

Populære kategorier

Information