Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Konsulentbranchen boomer i København

Indlæg

og hvis udbuddet fortsætter, spår man at konsulenter bliver en mangelvare.

De seneste 5-10 år er udviklingen dog vendt, og det går nu så hurtigt.  Hvis man sover i timen, bliver man sat af vognen i sådan et omfang, at det bliver yderst vanskeligt at nå dine konkurrenter. Kundernes og leverandørenes forventninger til konsulentydelser er høje.

De store konsulenthuse

De største konsulenthuse i Danmark, befinder sig primært i Storkøbenhavn og her kan udviklingen i særdeleshed mærkes. Den kraftige stigning skyldes til dels en stigende efterspørgsel. Men også et større udbud af komplekse teknologiske trends og fokus på digital omstilling. Det stiller bl.a. krav til et konstant fokus på efteruddannelse af medarbejdernes kompetencer og omstillingsparathed.

Mange studerende fra topuniversiteterne i København søger ud i konsulentbranchen, hvor en stejl læringskurve og højt tempo, som man oplever igennem tv-serier som ”Mad Men”, er blevet synonym på succes.

I dagens Danmark, overvejer omkring 50% af alle virksomheder at outsource, så de hovedsageligt kan fokusere på deres kerneforretning. Den samme erkendelsesproces er konsulentbranchen også en del af, hvor virksomheder er blevet mere opmærksomme på deres ekspertiser og vidensområder. I stedet for at satse på at håndtere store kompetenceområder og være generalister, har mange konsulentvirksomheder specialiseret sig i nicher med dyb viden og ekspertise. Det har givet hele branchen et løft. Mange konsulenthuse har valgt at outsource områder uden for deres ekspertise, eller som flytter fokus fra deres kerneydelser og værdiskabelsen hos deres kunder.

IT-konsulentbranchen er i særdeleshed interessant. Her ser man en vækst i behovet for flere uddannede IT-medarbejdere. Virksomheder bruger i højere grad eksterne konsulenter, for at imødekomme behovet for kompetencer, som man ikke kan tiltrække via ansættelser, eller som man bevist har fravalgt at have in-house.  

Konsulentbranchen kan opdeles efter kategorier og færdigheder. En af de største kategorier er IT og digital marketing.

Den digitale marketings branche

I den digitale marketings branche kan der opnås succes gennem nicher. Hvor man er eksperter i vertikaler såsom SEO, hjemmesider, office360, IT-support m.m. Det digitale IT konsulenthus One-sky har netop stor succes med at fokusere på kerneområder og reelt set kun udbyde tjenester, hvor man kan opnå stor succes for kunden. De har formået at opnå succes indenfor blandt andet udvikling af hjemmesider, fibernet for erhverv, IT-hosting, SEO og data og analyse.

IT-konsulenthuset TripleIT,  tilbyder konsulentydelser inden for IT, netværk og It-sikkerhed. TripleIT startede oprindeligt som et konsulenthus, men udvidede forretningen til også at tilbyde 24/7 driftsløsninger af IT, netværk og IT-sikkerhed til mellemstore og store virksomheder. Netværk og sikkerhed er i dag et nicheområde med så stor kompleksitet og faglig viden. Det giver mening for mange virksomheder at outsource denne del. Konsulentydelser og driftsløsninger giver TripleIT mulighed for at tilbyde flere forskellige løsninger, som også supplerer hinanden.

Læs andre artikler her.

I samme kategori

Annonce
CV
55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

16501360730_6670fa0fea_b
easter-1238665_1920

Populære kategorier

Information